Politie Gelderland-Zuid

Veelpleger opnieuw aangehouden

Nijmegen, 19-01-2006 o Een 38-jarige Nijmegenaar die afgelopen weekend door de politie werd aangehouden als verdachte van twee inbraken, is deze week door de recher-commissaris in verzekerde bewaring gesteld. De man was in december vorig jaar uit detentie ontslagen na het uitzitten van een gevangenisstraf voor inbraken.

Zaterdagavond nam de politie in de wijk Waterkwartier een tweetal aangiften op in verband met eerder die dag gepleegde woninginbraken. Van de gedupeerde bewoners kregen ze een uitgebreide beschrijving van de ontvreemde spullen. Later op de avond troffen dezelfde agenten in de buurt van de Koninginnelaan twee mannen aan.Deze mannen werden aaan hun kleding onderzocht op grond van verdenking van overtreding van de Opiumwet.

De agenten vonden geen drugs maar ontdekten wel dat de 38-jarige Nijmegenaar in het bezit was van een mobiele telefoon, waarvan ze wisten dat die eerder op de dag bij een van de inbraken in het Waterkwartier was gestolen. De verdachte, die overigens bij de agenten bekend was als zogenaamde veelpleger, werd daarop aangehouden en ingesloten.

In overleg met de Officier van Justitie is de man in verzekering gesteld.