Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (19/1)

OOSTERHOUT NB, 19 januari 2006

Hennepkwekerij ontdekt in Oosterhout

OOSTERHOUT: Vanmorgen is aan de Fazantstraat in een bedrijfspand een grote professioneel ingerichte hennepkwekerij geruimd met daarin circa 1000 planten. De kwekerij werd ontdekt toen de eigenaar ter plaatse kwam met een makelaar om het pand te taxeren. De huurder, een 59-jarige man uit Ingen, is aangehouden en verhoord. De politie maakt tegen deze man proces-verbaal op.

Politie deelt totaal 30 bekeuringen uit tijdens diverse verkeerscontroles

DONGEN Agenten van het politieteam Dongen hebben gisteren, tussen 15.00 uur en 17.00 uur, tijdens een verkeerscontrole omgeving Vierbundersweg, in totaal zeven processen verbaal uitgeschreven. De politie schreef de volgende bekeuringen uit: Het niet dragen van een autogordel, niet handsfree bellen, niet dragen van een helm en enkele verkeersovertredingen.

RIJEN In de omgeving van de Europalaan in Rijen stelden agenten vanmorgen een verlichtingscontrole in. Er werden negen bekeuringen uitgeschreven. Van deze negen voerden zes automobilisten niet of geen juiste verlichting. Bij de overige drie was de fietsverlichting niet brandend.

OOSTERHOUT Gelijktijdig werd er op de Hoofseweg een
verlichtingscontrole ingesteld. Agenten van het politieteam Oosterhout constateerden dat veertien verkeersdeelnemers geen verlichting voerden. Ook deze weggebruikers kregen een proces verbaal.

Politie onderzoekt autobrand

MOLENSCHOT Agenten troffen gisteravond, rond 23.00 uur, op de Lijndonk in Molenschot een grijs gekleurde Volkswagen brandend aan. Toegesnelde brandweerlieden bluste de brand. Uit het ingestelde politieonderzoek bleek dat de auto van diefstal afkomstig was.De technische dienst van politie stelt een onderzoek in.

Valpartij vermoedelijk gevolg van overmatig drankmisbruik

WAALWIJK Vanmorgen, rond de klok van 01.45 uur, troffen agenten in de Grotestraat te Waalwijk een 50 jarige vrouw afkomstig uit dezelfde plaats aan met een hoofdwond. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met haar fiets ten val waarbij ze de verwonding opliep. Voor onderzoek werd ze overgebracht naar het ziekenhuis.

50 betonplaten gestolen bij inbraak

GENDEREN: Vanmorgen is om 07.45 uur ontdekt dat op een terrein van een bedrijf aan de Meerstraat 50 betonplaten zijn gestolen. Ter plaatse is een bedrijf bezig aan een ondergrondse wateropslag. Tegen een van de containers had de aannemer de betonplaten gezet. Het terrein was afgezet middels een hekwerk. De daders hebben kennelijk met een betonschaar de ketting doorgeknipt. De politie heeft een aangifte opgenomen.

DONGEN: De nacht van dinsdag op woensdag zijn vanaf een bouwterrein aan de Frans Halsstraat ook diverse bouwmaterialen ontvreemd. De daders zijn vermoedelijk een hek over geklommen. Door het plaatwerk van een nishut door te knippen kreeg men toegang tot een aantal goederen. Het gaat om dozen vertind koperdraad, stroomkabels, krachtkabel, haspels en een schop.

Politie controleert op snelheid in Kaatsheuvel, Loon op Zand en Eethen

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND / EETHEN: De politie heeft gisteren op de Marktstraat in Kaatsheuvel en de Horst en Kasteellaan in Loon op Zand op snelheid gecontroleerd. Er werden 156 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 125 km / uur op een weg waar 80 km / uur mag worden gereden.

Dit waren de resultaten:

KAATSHEUVEL, Marktstraat (50 km)

-Van 09.50 uur tot 11.50 uur

-Aantal passanten: 713

-Overtredingen: 48

-Hoogste snelheid: 73 km p/u

LOON OP ZAND, Horst (80 km)

-Van 12.15 uur tot 14.00 uur

-Aantal passanten : 226

-Overtredingen : 20

-Hoogste snelheid : 125 km p/u

LOON OP ZAND, Kasteellaan (80 km)

-Van 14.15 uur tot 16.00 uur

-Aantal passanten : 646

-Overtredingen : 23

-Hoogste snelheid : 113 km p/u

EETHEN, Provincialeweg Zuid

-Van 08.20 uur tot 14.50 uur

-Aantal passanten: 2099

-Overtredingen: 65

Auteur: Willem van Hooijdonk