Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 19 januari

BERGEN OP ZOOM, 19 januari 2006

Busbestuurder bedreigd door passagier

STEENBERGEN: De politie kreeg op woensdagavond melding dat er een buschauffeur problemen had met een passagier aan de Ravelijnstraat. Het bleek dat een jongeman even tevoren voor de bus was gesprongen, kennelijk om hem tot stoppen te dwingen. De chauffeur reed om de jongen heen en stopte even verderop bij een bushalte. De jongen stapte in en gedroeg zich zeer agressief tegenover de 28-jarige busbestuurder uit Bergen op Zoom. Hij verzocht de passagier te vertrekken. Er ontstond een conflict dat uitmondde in een handgemeen. Mede door hulp van buspassagiers is de jongen vertrokken. De politie heeft tevergeefs naar de jongeman gezocht in de omgeving en stelt verder onderzoek in. De aangifte van de chauffeur is opgenomen.

Politie bekeurt 3x bij verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmorgen werden door de politie in het tijdsbestek van 7.50 tot 8.25 uur drie bekeuringen uitgeschreven bij een controle aan de Ringersweg. Eén fietser kreeg een bekeuring van 20 euro voor slechte verlichting; een automobilist en een motorrijder kregen beide een bekeuring van 75 euro voor het negeren van het ter plaatse geldende eenrichtingsverkeer.

Man gewond bij verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagmiddag 18 januari gebeurde er een verkeersongeval. Een 22-jarige man uit Roosendaal reed over de van Konijnenburgweg komende vanuit de richting van het centrum. In de bocht begon zijn auto te slippen en belandde op de verkeerde weghelft. Hier reed een 34-jarige motorrijder uit Hoogerheide in de richting van het centrum. Er ontstond een aanrijding tussen de twee, waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij is per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat de man enkele kneuzingen had opgelopen.

Snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagmiddag 18 januari een snelheidscontrole aan de Halsterseweg. Tussen 11.00 uur en 13.30 uur passeerde er 782 voertuigen. Hiervan zijn er 82 bekeurd. Hoogste gemeten snelheid was 72 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.
Aan de Ravelstraat passeerde tussen 14.00 uur en 16.00 uur 649 bestuurders. Er zijn 67 bekeuringen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. Ook hier geldt een maximum van 50 km/u.

Verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur een verkeerscontrole aan de Noordsingel. Hierbij is 1 bekeuring uitgeschreven voor het niet omdoen van de gordel bij een kind op de achterbank, 7 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de gordel en 1 automobilist wilde niet op de eerste vordering zijn rijbewijs tonen en kreeg hiervoor een bekeuring. De politie betrapte 1 persoon op het besturen van een auto, terwijl deze bestuurder een rijontzegging had.

Politie bekeurt 4 slecht verlichte fietsers

HOOGERHEIDE/PUTTE: Donderdagmorgen heeft de politie wederom een viertal fietsers bekeurd voor het voeren van slechte verlichting. Zowel aan de Antwerpsestraatweg (Hoogerheide) als aan de Postbaan (Putte) zag de politie de overtreders rijden. Zij kregen een boete van 20 euro.

Vrouw gewond na mishandeling

RUCPHEN: De politie onderzoekt een mishandeling in de huiselijke sfeer. Een 22-jarige vrouw uit Rucphen is op woensdagmiddag 18 januari in haar woning mishandeld door haar ex-vriend. De mishandeling kwam voort uit een conflict. De man sloeg de vrouw onder andere in het gezicht. Ze hield hieraan diverse zwellingen en blauwe plekken over. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag 18 januari is er ingebroken in een woning aan de Moutberg. De inbrekers forceerden de tuindeuren aan de achterzijde van het pand en doorzochten diverse vertrekken. Wat er precies is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Op woensdag 18 januari is er ingebroken in een woning aan de Heerma van Vosstraat. De daders trapten aan de achterkant van het pand een raam open. Er is onder andere een fiets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van woninginbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg / Manon Ostendorf