NPCF werkt samen met apotheken aan verbeteren kwaliteit

Cz actief in gezondheid

Zorgverzekeraar CZ ondersteunt initiatief
NPCF werkt samen met apotheken aan verbeteren kwaliteit

Onder de naam Apotheken door Cliënten Bekeken werkt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) samen met apothekers aan de kwaliteit van de farmaceutische dienstverlening. De ervaringen van patiënten staan hierbij voorop. Apotheken die met succes het kwaliteitstraject doorlopen ontvangen na afloop een certificaat.

Zorgverzekeraar CZ stimuleert dit initiatief door aan honderd apothekers die het certificaat halen de helft van de kosten van het onderzoek te vergoeden. CZ stelt hiervoor 100.000 euro beschikbaar. Verder zal CZ onder meer via haar website haar verzekerden informeren over welke apotheken zo'n certificaat hebben. CZ is de eerste zorgverzekeraar die dit initiatief financieel ondersteunt. In het traject wordt de kwaliteit die klanten van de apotheek ervaren gebruikt als uitgangspunt voor het verbeteren van de dienstverlening. De NPCF heeft het traject ontwikkeld met de belangenorganisatie van de apothekers (KNMP).

Apotheken met het grootste deel CZ-patiënten komen in aanmerking voor deelname aan het traject. Met de financiële ondersteuning wil CZ bevorderen dat apothekers niet alleen werken aan de professionele kwaliteit maar ook aan de door de klant ervaren kwaliteit. De NPCF gaat de apotheken eind januari informeren over hoe zij zich kunnen opgeven voor dit verbetertraject. Bedoeling is vanaf maart te starten. Alle apotheken die zich aanmelden worden in 2006 door hun cliënten bekeken.


---


Noot voor de redactie (