Aanhouding in verband met overlastaanpak

's-Hertogenbosch, 19-01-2006

Vanuit de wijk de Hambaken zijn er veel klachten over overlast vooral in de omgeving van het winkelcentrum aan het Wielsem in s-Hertogenbosch. Woensdagmiddag is door de politie controle gehouden in het kader van de aanpak van deze overlast. De politie streeft naar het terugdringen van deze overlast door onregelmatige controles hierop. Hiermee willen politie en gemeente het winkel- en woongenot verbeteren in de wijk. Met ingang van maandag 23 januari geldt in en rond het winkelcentrum een zogenaamd hangverbod. Deze week worden nog waarschuwingsbrieven hierover uitgereikt aan de rondhangende jongeren.

Bij de controle, die woensdagmiddag is gehouden, zijn drie mannen, 23 jaar uit s-Hertogenbosch en 25 en 33 jaar uit Waalwijk aangehouden. Door de politiemensen werd gezien dat er een drugstransactie plaatsvond bij het winkelcentrum aan het Wielsem. De twee mannen uit Waalwijk hadden drugs gekocht en reden weg in een auto. Enkele politiemensen brachten deze auto tot stoppen. Nadat de auto tot stilstand was gebracht, wilden ze de twee inzittenden aanhouden. Op dat moment reed de auto weer met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging stopten de auto en probeerden de inzittenden te voet te ontkomen. De twee konden worden aangehouden. Ze bleken in het bezit van een portemonnee die enkele weken eerder in Tilburg was vermist en enkele bolletjes vermoedelijk cocaïne. Ze zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.
Korte tijd later werd ook de andere man die bij de levering betrokken was in de omgeving van het winkelcentrum aangehouden. Het betrof de Bosschenaar. Hij bleek in het bezit van een flink geldbedrag. Verder werden een vijftiental bolletjes, vermoedelijk cocaïne en een zakje met drugs aangetroffen. De Bosschenaar is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De politie sluit niet uit, dat er meer aanhoudingen zullen volgen.