Persberichten donderdag 19 januari

's-Hertogenbosch, 19-01-2006

Aanhoudingen in verband met overlast aanpak

s-Hertogenbosch Vanuit de wijk de Hambaken zijn er veel klachten over overlast vooral in de omgeving van het winkelcentrum aan het Wielsem in s-Hertogenbosch. Woensdagmiddag is door de politie controle gehouden in het kader van de aanpak van deze overlast. De politie streeft naar het terugdringen van deze overlast door onregelmatige controles hierop. Hiermee willen politie en gemeente het winkel- en woongenot verbeteren in de wijk. Met ingang van maandag 23 januari geldt in en rond het winkelcentrum een zogenaamd hangverbod. Deze week worden nog waarschuwingsbrieven hierover uitgereikt aan de rondhangende jongeren.
Bij de controle, die woensdagmiddag is gehouden, zijn drie mannen, 23 jaar uit s-Hertogenbosch en 25 en 33 jaar uit Waalwijk aangehouden. Door de politiemensen werd gezien dat er een drugstransactie plaatsvond bij het winkelcentrum aan het Wielsem. De twee mannen uit Waalwijk hadden drugs gekocht en reden weg in een auto. Enkele politiemensen brachten deze auto tot stoppen. Nadat de auto tot stilstand was gebracht, wilden ze de twee inzittenden aanhouden. Op dat moment reed de auto weer met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging stopten de auto en probeerden de inzittenden te voet te ontkomen. De twee konden worden aangehouden. Ze bleken in het bezit van een portemonnee die enkele weken eerder in Tilburg was vermist en enkele bolletjes vermoedelijk cocaïne. Ze zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.
Korte tijd later werd ook de andere man die bij de levering betrokken was in de omgeving van het winkelcentrum aangehouden. Het betrof de Bosschenaar. Hij bleek in het bezit van een flink geldbedrag. Verder werden een vijftiental bolletjes, vermoedelijk cocaïne en een zakje met drugs aangetroffen. De Bosschenaar is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De politie sluit niet uit, dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Verlichtingscontrole

s-Hertogenbosch Woensdagavond is op de Vughterstraat een verlichtingscontrole gehouden. Bij deze controle zijn 12 fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Tijdens deze wintermaanden zal regelmatig op verlichting gecontroleerd blijven worden.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag, even na 02.30 uur, werd op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch een 34-jarige man uit Rosmalen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

Man aangehouden voor brandstichtingen

s-Hertogenbosch woensdag is een 26-jarige man uit s-Hertogenbosch. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brandstichtingen in woningen aan de Smaragd en Trompet in s-Hertogenbosch. In de nacht van 28 op 29 oktober werd bij een woning aan de Smaragd een brandbom naar binnen gegooid. De bewoners slaagden erin om de brand zelf te blussen. Wel raakte daarbij een van de bewoners gewond. In nacht van 15 op 16 december werd tegen de gevel van woning aan de Trompet in s-Hertogenbosch eveneens een brandbom gegooid.

Bij de aanhouding van de 26-jarige man troffen de politiemensen in zijn woning een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aan met ruim 260 planten. Twee kamers waren ingericht als kwekerij. Ook bleek, dat de elektriciteit buiten de meter om werd betrokken. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. Ook voor de hennepkwekerij zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Gewonden bij ongeval

Vlijmen Donderdagmorgen zijn een moeder en dochter gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw, 27 jaar en wonende in Vlijmen, reed met haar auto over de Vliedbergweg in Vlijmen. Waarschijnlijk is de vrouw met haar auto in de berm gekomen en na een stuurcorrectie de macht over het stuur verloren. De auto is over de kop geslagen en in een sloot terecht gekomen. De vrouw en haar 2 jarige dochtertje dat in de auto zat zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Aanhoudingen bij diefstal uit bedrijf

Schijndel Woensdagmiddag werden twee mannen 22 jaar uit Kleve (Duitsland), 53 jaar uit Baarschot (België) en een 50-jarige vrouw uit Baarschot bij een bedrijf aan de Duinweg in Schijndel betrapt toen ze een halsketting en een afstandsbediening wegnamen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

Vught Donderdagmorgen is op de Honderdmorgensedijk in Vught een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle werden 13 automobilisten bekeurd omdat ze in strijd met een gesloten verklaring reden. Een van de automobilisten probeerde aan de bekeuring te ontkomen door in een weiland te keren. De auto bleef echter steken in de modder. Nadat de bestuurder een bekeuring had gekregen, is met behulp van de politiemensen de auto losgetrokken.

Overval

Uden Woensdagmiddag rond kwart voor zes heeft een onbekende man een gewapende overval gepleegd op een drogisterij aan het Piusplein in Uden. De man stond aan de kassa om een pakje sigaretten af te rekenen toen hij een mes pakte en daarmee een verkoopster bedreigde en dwong geld af te geven. Nadat hem een geldbedrag was gegeven is de man weer naar buiten gelopen en in onbekende richting weggegaan.

Het signalement van de overvaller luidt als volgt:

Man, leeftijd tussen de 35 en 45 jaar, blank, lengte ongeveer 1.80 meter, donkerblond vettig vlashaar tot in de nek, smal postuur, smal ingevallen gezicht en uitstekende jukbeenderen, dunne spitse neus.

De man droeg een zwart bomberjack, zwarte das, donkergrijze trainingsbroek en een zwart gebreide uitgelubberde muts.

De politie wil graag in contact komen met personen die rond of kort na het tijdstip van 17.45 uur op het Piusplein iets hebben gezien dat mogelijk verband houdt met deze overval. Ook personen die aan de hand van het signalement menen de dader en of zijn mogelijke verblijfplaats te kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Uden. Telefoon: 0900-8844 U kent de dader maar de dader kent u ook? Bel dan met Misdaad Anoniem Tel. 0800-7000

Drugsdealer aangehouden

Uden De politie heeft maandagmorgen, 16 januari in zijn woning aan de Morel in Uden een 34 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht al langere tijd vanuit zijn woning harddrugs te verkopen.

Bij een onderzoek in de woning van de verdachte zijn 141 gram amfetamine, 801 gram hasjiesj, 687 gram hennep, 63 xtc-pillen, 100 ml GHB en een geldbedrag van 600 euro in beslag genomen. De verdachte is donderdagmorgen voorgeleid voor de rechter commissaris.

De afgelopen weken zijn in Uden enkele personen aangehouden die in het bezit waren van drugs. De daaraan gekoppelde onderzoeken wezen in de richting van de verkoopactiviteiten van de Udenaar.

Man gewond bij ongeval

Volkel Donderdagmiddag is een 19-jarige man uit Boekel gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed met zijn auto over de Zeelandsedijk in de richting Hemelrijk in Volkel. Door nog onbekende oorzaak is hij van de weg geraakt en tegen een boom gereden. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Hij is met onder andere heup- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Helmond.

Openbare dronkenschap

Oss Woensdagavond kreeg de politie de melding dat er op de Oostwal drie personen met elkaar aan het vechten waren. Het bleek dat een 37 jarige en zwaar onder invloed van alcohol zijnde vrouw uit Oss ruzie had met haar man en dochter. De vrouw was voor geen rede vatbaar en is vanwege openbare dronkenschap ingesloten in het politiebureau in s-Hertogenbosch.

Alcohol in het verkeer

Oss Op de dr. Saal van Zwanenbergsingel is in de nacht van woensdag op donderdag een 48 jarige automobiliste uit Oss aangehouden. Zij was onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Politie op zoek naar getuigen beroving

Oss Donderdagmorgen heeft een 25-jarige man uit Oss aangifte gedaan van beroving. Donderdagmorgen tussen 07.15 en 07.20 uur fietste de man over de Teugenaarstraat in Oss. Op de kruising met de Burgemeester van Elzenlaan werd de hij door een man tot stoppen gedwongen. Daar werd hij door die man met een mes bedreigd. Onder die bedreiging werd hij gedwongen zijn portemonnee af te geven. De overval pakte uit de portemonnee geld en liet de portemonnee achter. De man is daarna te voet ontkomen de Burgemeester van Elzenlaan in, in de richting van de Professor Regoutstraat. Op het moment dat het slachtoffer tot stoppen werd gedwongen reed er een auto voorbij.
De overval was een man van 25 a 30 jaar, ongeveer 1.75 meter lang, tenger postuur, met een lang gezicht. Hij droeg een donker halflange jas en een donkere muts.
De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844.

Vreemdeling met valse papieren

Odiliapeel Woensdagmiddag is in een bedrijf aan de Beukenlaan een 27 jarige vermoedelijk uit Azerbajdsan aangehouden. De man was aan het werk en had een vervalst identiteitsbewijs bij zich. Hij is in het kader van het onderzoek naar zijn verblijfsstatus in Nederland en het vervalsen van het identiteitsbewijs ingesloten.