Gemeente Woerden

13 januari 2006

Wat is uw mening over de gebieden langs het spoor?

Vertel het de raadsleden op donderdagavond 19 januari!

Voor een aantal gebieden die langs het spoor liggen zijn plannen in de maak. Hoe ziet het eruit wanneer je al deze afzonderlijke plannen in het grotere geheel van de stad Woerden plaatst? Niet alleen in de stad zoals die nu is, maar ook in de stad Woerden die we in de toekomst willen zijn. Waar liggen onze ambities en waar kunnen we knelpunten verwachten? Dit zijn belangrijke vragen waar de raadsleden met u over in gesprek willen gaan. Kortom: Wat vindt u ervan?

De spoorzone
De spoorzone bestaat uit een groot aantal gebieden. Van oudsher zijn dit veelal gebieden waar bedrijvigheid plaats vindt. Honthorst, het Defensie-eiland en het Campinaterrein zijn hier voorbeelden van. Terreinen met kantoorgebouwen liggen meer aan de zuidkant van het spoor.
Wat is anno 2006 de belangrijkste functie van het spoor, dat zo dicht bij het stadscentrum ligt?
Waar wil Woerden wonen en werken als het om haar eigen grondgebied gaat?
Is er ruimte voor hoogbouw?
Welke ambities hebben we met onze stad, ook regionaal gezien? En moeten we het huidige verkeersplan hierop aanpassen?

In gesprek met raadsleden
De gebiedsvisie spoorzone is een samenhangende toekomstvisie voor de gebieden langs het spoor. Deze visie zal leidraad zijn voor de ontwikkelingen van de afzonderlijke terreinen. De commissie Ruimte behandelt de gebiedsvisie spoorzone in haar vergadering van 30 januari. In de raadsvergadering van 15 februari zal de raad zich hier over uitspreken. Voor een goede afweging willen de raadsleden eerst met u in gesprek gaan. Op 19 januari wordt u geïnformeerd over de gebiedsvisie en zal over een aantal concrete vragen gediscussieerd worden.

Welke keuze zou u als bewoner van Woerden maken?

De raad nodigt u uit om mee te doen in de discussie over de spoorzone. Tijdstip: donderdagavond 19 januari van 20.00 uur tot 22.00 uur Plaats: in de raadszaal van het stadhuis, Blekerijlaan 14, Woerden