Finale INHOLLAND Popprijs: 8 bands strijden om eerste plaats

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Haarlem - De INHOLLAND Popprijs nadert zijn ontknoping. Op donderdag 19 januari is het zover: de finale van de INHOLLAND Popprijs. Na twee halve finales zijn de acht beste bands over. Zij vertonen op 19 januari vanaf 19.30 uur hun kunsten in de Melkweg in Amsterdam.

Een hele prestatie, want deze bands zijn overgebleven uit maar liefst 105 inzendingen. Voor de winnaar zijn vier dagen studiotijd gereserveerd. Ook wordt er een fotoshoot verzorgd. De nummers twee en drie kunnen rekenen op twee dagen studiotijd. Naast de reguliere popprijs is er een DJ contest. Uit de 25 inzendingen voor de DJ contest zijn er nu nog vier over. Ook de DJ's krijgen de kans te laten zien wat ze kunnen in De Melkweg.

De presentatie van de avond is in handen van studenten van het conservatorium van Hogeschool INHOLLAND Alkmaar. De jury voor de finale bestaat uit mensen die al een tijdje meelopen in de Nederlandse muziekscene. Roger (Intwine), Orfeo (singer-songwriter) en Jel Jongen (conservatorium, Marco Borsato) doen mee. De juryvoorzitter is Lucas de Bruin (projectmanager School of Music, Media & Entertainment). Er is een aparte jury voor de DJ contest. DJ E-Craig en DJ Leon du Star beoordelen de DJ's. De winnende DJ mag een eigen plaat laten drukken. INHOLLAND biedt meer dan een leuk optreden; INHOLLAND biedt een kans op een carrière in de popmuziek.

De popprijs wordt georganiseerd door ROOKIE. Dit is een leerbedrijf van tweedejaars studenten van de opleiding Media, Entertainment & Music van de Hogeschool INHOLLAND. Studenten uit het tweede jaar runnen het bedrijf onder leiding van de experts. Het bedrijf bestaat uit vier afdelingen: Events, Television, Interactive Media en Music. De Popprijs valt onder de afdeling ROOKIE Music. Vier studenten managen, in samenwerking met het conservatorium in Alkmaar, de INHOLLAND Popprijs 2006.

Hogeschool INHOLLAND is gevestigd in o.a. Amsterdam, Alkmaar, Delft, Den Haag, Haarlem en Rotterdam en heeft circa 38.000 studenten en 3.000 medewerkers. De kernwaarden (open, sociaal, vooruitstrevend en ambitieus) vormen de basis voor een ondernemende hogeschool die middenin de samenleving staat en daar ook een actieve bijdrage aan levert. Onder andere door studenten op te leiden die optimaal zijn voorbereid op hun maatschappelijke taak, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van lectoraten en onderzoeksprogramma's.

//// einde persbericht /////