Politie Hollands Midden

Datum: 19 januari 2006

Lisse/Hillegom Verkeerscontrole Woensdag 18 januari lette de politie speciaal op de naleving van diverse verkeersvoorschriften. Zo controleerde de politie op het in orde zijn van verlichting, bij verkeerslichten, op snelheid, het dragen van de veiligheidsgordels en het bij zich hebben van de autopapieren en rijbewijs. Er werden 42 overtredingen geconstateerd. De bestuurders kregen daarvoor een bekeuring. Een overzicht: - 15 keer voor het niet in orde hebben van de verlichting kregen op de Ruishoornlaan in Lisse en de Stationsweg in Hillegom - 19 keer voor het niet dragen van de veiligheidsgordel op de Bondstraat en de Laan van Rijckevorsel in Lisse en de Weerlaan in Hillegom - 8 keer voor het zich niet houden aan de maximumsnelheid op de Weerlaan in Hillegom en de Laan van Rijckevorsel in Lisse. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/h.

Hillegom Vermist kind weer snel terecht De politie sloeg woensdagmiddag 18 januari alarm toen zij rond 15.00 uur een melding binnen kreeg dat een 6-jarig meisje uit Hillegom al een uur vermist werd in het park Elsbroek. Zij rende daar achter haar hond aan, verdween uit het zicht en keerde niet meer terug bij haar moeder waarmee ze daar liep te wandelen. De vader was al zoekende. Rond 16.20 uur werd het kind weer gevonden op de Brederowende naast het park De Belt. Na de melding zette de politie onmiddellijk een grootscheepse zoekactie op touw. Op de grond zochten 12 politiemensen en de brandweer naar het kind in de wijk Elsbroek, een gebied tussen de Ringvaart, de Olympiaweg, de Leidsestraat en de N207. Vanuit de lucht werd gezocht door de bemanning van een politiehelikopter. Uiteindelijk werd het kind met de hond na aanwijzingen van een passant op de Brederowende weer teruggevonden en kon zij met haar geschrokken weer herenigd worden.

Hillegom Aanrijding Een 18-jarige vrouw uit Hillegom werd op woensdag 18 januari rond 16.15 uur op de Weeresteinstraat aangereden door een 68-jarige automobilist uit Hillegom. De vrouw stak plotseling met haar fiets de weg over. Zij kwam daarbij achter geparkeerde auto's vandaan waardoor de automobilist verrast werd en haar niet meer kon ontwijken. Met onbekend letsel is de Hillegomse overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Voorschoten Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 19 januari rond 00.50 uur op de Leidseweg een 32-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik door hem vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 495 ug/l (limiet 220 ug/l). Aan het bureau bleek ook dat de man geen rijbewijs had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Leiden Woninginbraken

In een woning aan de Hoge Rijndijk is woensdag 18 januari overdag ingebroken. Men kwam de woning binnen door vermoedelijk het flipperen van de voordeur. Uit de woning werd een geldbedrag en sieraden weggenomen. Woensdag 18 januari werd tussen 18.50 en 20.55 uur ingebroken in een woning aan de Bachstraat. De bewoonster mist een laptop. Waarschijnlijk werd de voordeur ingetrapt om binnen te komen.

Leiden Aanhouding voor heling

De politie heeft woensdagavond, 18 januari, een 38-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling van bromfietsen en fietsen. De politie had na een tip via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800 - 7000) een controle uitgevoerd in de schuur van zijn woning in Leiden-Noord. In de schuur werden zes snorfietsen en enkele fietsen aangetroffen. Twee van de snorfietsen blijken van diefstal afkomstig te zijn. De man wordt verdacht van heling. Het onderzoek wordt voortgezet.

Alphen aan den Rijn Poging woninginbraak

Woensdagmorgen, 18 januari, heeft men geprobeerd in te breken in een woning aan de Betsy Perkstraat. De voordeur werd geforceerd waardoor de cilinder van het slot afbrak. Toch is het de dader(s) niet gelukt om binnen te komen.

Gouda Aanhouding na winkeldiefstal

De politie heeft woensdagmiddag, 18 januari, een 37-jarige Gouwenaar aangehouden na winkeldiefstal. De man werd betrapt met handschoenen toen hij de winkel wilde verlaten zonder dat hij deze had betaald. Bij het naar buiten lopen gingen de veiligheidspoortjes af. De verdachte heeft de diefstal direct bekend aan een medewerker.

Gouda Woninginbraken

Woensdag 18 januari werd in de middag of de avond ingebroken in een woning aan de Middenmolenlaan. Dader(s) hebben de voordeur opengewrikt waarna de toegang tot de woning kon worden verschaft. Er werden onder andere sieraden en een laptop gestolen. In de vroege ochtend van donderdag 19 januari werd in drie woningen ingebroken. Door de voordeur van een woning aan de Vlamingstraat te flipperen wist men binnen te komen. De bewoonster had nog net een persoon in de woonkamer zien staan voordat deze er vandoor ging. Er werd een laptoptas zonder laptop meegenomen. Door ruiten van een deur in te tikken wilde een inbreker een woning aan de Gregorius Coolstraat binnen te dringen. De bewoner werd wakker van glasgerinkel en nam poolshoogte. De bewoner keek uit zijn raam en zag een man bij zijn voordeur staan. De man schrok en is weggerend in de richting van de Noothoven van Goorstraat. Op basis van het opgegeven signalement werd een 34-jarige Gouwenaar aangehouden. Bij de verdachte werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij de inbraak. Bij een woning aan het Crocuspad werd een achterdeur opengebroken. Uit de woning werden een mobiele telefoon en een portemonnee weggenomen.

Gouda Mogelijk poging ramkraak tankstation

De politie stelt een onderzoek in naar een vermoedelijke poging ramkraak bij een tankstation aan de Goudse Poort. Even na 04.00 uur werd een personenauto tegen de pui van het tankstation aangetroffen. De auto blijkt van diefstal afkomstig te zijn.

Gouda Vrouw aangereden op zebrapad Een 67-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is woensdag 18 januari rond 20.00 uur op een zebrapad op het Stationsplein aangereden door een 37-jarige automobilist uit Gouda. Hij had de vrouw die daar overstak niet gezien. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Gouwenaar.

Gouda Rij-instructie in lesauto beroofd De politie is een onderzoek begonnen naar een beroving van een 28-jarige vrouw uit Gouda. De vrouw, rij-instructie was met een leerling in de lesauto aan het afrekenen toen plotseling het portier aan de kant van de bijrijderstoel door een jongen werd opengetrokken. Onmiddellijk pakte hij de portemonnee uit de hand van instructrice en rende weg. In zijn vlucht kwam hij ten val waarbij een deel van het geld wat in de portemonnee zat er uit viel. De Goudse heeft weer opgepakt. De ongeveer 16-jarige jongen verdween met de portemonnee uit het zicht.

Bergambacht Fietsverlichtings- en snelheidscontrole

De politie heeft woensdag 18 januari een fietsverlichtings- en snelheidscontrole gehouden op de Lekdijk-West. Er werden voor de verlichting geen bekeuringen uitgeschreven. Wel reden vier bestuurders te hard. De hoogstgemeten snelheid was 79 km/u. De maximumsnelheid waar gecontroleerd werd is 60 km/u.

--------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --