Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)


Nieuws

Nieuwe formule Nederland in Beweging: strijd om de Nederland in Beweging Gezondheid Award

19 januari 2006

Een nieuw decor, drie nieuwe kleinere oefengroepen, een doorlopende warming-up en de strijd om een heuse gezondheid award: dat zijn de nieuwe ingrediënten voor het zevende seizoen van het AVRO programma Nederland in Beweging. Vanaf nu zijn elke werkdag rond 06.45 uur en 09.15 uur weer nieuwe afleveringen van het programma te zien op Nederland 1. De samenstelling van het presentatieteam blijft onveranderd. Olga Commandeur en Karl Noten stimuleren ook dit seizoen iedere Nederlander om mee te bewegen.

De grootste verandering in het programma is de strijd om de Nederland in Beweging Gezondheid Award. Met een erkende gezondheidstest gaat Nederland in Beweging op zoek naar de fitste sportclub van Nederland. Het programma test mensen die op eigen initiatief een sportclubje hebben opgericht. Bij de selectie van kandidaten is dit eigen initiatief zeer belangrijk. Ook moeten kandidaten voor deze felbegeerde award tussen de 40 en 70 jaar oud zijn.

De kandidaten worden onderworpen aan een gezondheidstest, in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting. Daarbij vindt een BMI-meting plaats, wordt hun cholesterolwaarde gemeten, hun uithoudingsvermogen getest en hun bloeddruk vastgesteld.

Aan het eind van 2006 wordt dan de hoogst geëindigde club beloond met de felbegeerde Nederland in Beweging Gezondheid Award 2006.

Iedereen die denkt kans te kunnen maken op de Nederland in Beweging Gezondheid Award, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar nibtv@medicalmultimedia.nl of een briefje te schrijven naar Nederland in Beweging, Postbus 1244, 1200 BE Hilversum.

Nederland in Beweging: iedere werkdag rond 06.45 uur en om 09.15 uur bij de AVRO op Nederland 1