Gemeente Groningen

Juniorprijs

dinsdag 17 januari:
Recordaantal scholen doet mee aan Wubbo Ockels Juniorprijs

Er doen dit jaar 26 scholen uit stad en provincie Groningen mee aan de Wubbo Ockels Juniorprijs. Donderdag 19 januari is de startbijeenkomst in het gebouw van de Gasunie. Wubbo Ockels zal hier zelf bij aanwezig zijn. De finale van de Wubbo Ockelsprijs is op donderdag 20 april. Deze prijsuitreiking valt samen met de uitreiking van de `gewone' Wubbo Ockelsprijs.

Onder de deelnemende scholen zijn twintig basisscholen en zes scholen voor voortgezet onderwijs uit stad en provincie Groningen. Mede door de inzet van een techniekbus die in het najaar van 2005 veel scholen heeft aangedaan, doen er nu zoveel scholen mee. In 2004 werd de prijs voor het eerst uitgereikt, en deden er zestien scholen mee. In 2005 waren dat zes scholen.

De Wubbo Ockels Juniorprijs 2006 belooft een interessante wedstrijd te worden, waarbij veel jongeren de gelegenheid krijgen om op een speelse manier met techniek en duurzaamheid bezig te zijn.

De Wubbo Ockels-juniorprijs is ingesteld als onderscheiding voor een school die op een bijzondere wijze een interessant project bedenkt over duurzaamheid of duurzame energie. In tegenstelling tot de Wubbo Ockels-seniorprijs is de Wubbo Ockels-juniorprijs gekoppeld aan een thema. Voor de komende jaren is dat `duurzaamheid en energie'.

Het belangrijkste doel van de prijs is om door competitie de aandacht voor techniek en duurzaamheid onder de jeugd te stimuleren. Onderlinge competitie heeft vaak een uitdagende werking. Door het aanwijzen van een prijswinnaar en daarnaast een aantal genomineerden met sterke punten ook waardering te geven, kan er een aanleiding zijn voor andere scholen om eens contact op te nemen met de gelauwerde scholen. Van elkaar leren is dan ook een nevendoel. Kijk voor meer informatie op www.wubboockelsprijs.nl.

Foto van hetTschumipaviljoen

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen