Gemeente Tilburg

Datum
19 januari 2005

Overlast hondenpoep Stuivesantplein

Belangrijk bericht voor hondenbezitters

Sinds de bewonersbrief van 24 juni 2005, komen er nog steeds klachten bij de gemeente binnen over hondenpoep en loslopende honden op het Stuivesantplein. Dat is verboden omdat het plein is ingericht als speelweide. Dit gedrag van de hondenbezitters geeft onnodige irritaties bij de niet hondenbezitters maar ook bij de hondenbezitters die zich wel aan de regels houden. Omdat de klachten aanhouden is, in overleg met wethouder Jan Hamming, besloten dat de borden "speelweide verboden voor honden" alsnog worden geplaatst.

Losloopzone

Nogmaals, het Stuivesantplein is een speelweide en is dus verboden voor honden. Op de buitenste ring van het plein mogen de honden wel worden uitgelaten. Op het plein is naast de speeltuin een losloopzone ingericht waarop mensen de honden kunnen uitlaten. Let wel, de poep moet ook daar worden opgeruimd! In overleg met omwonenden is deze losloopzone onlangs opnieuw ingericht en is er naast een bank zelfs een pad aangelegd.

Meer controles

Wanneer mensen zich niet aan de regels houden, treedt de reinigingspolitie op en worden er boetes uitgedeeld, die kunnen variëren van E 50,-- tot 75,-- Sommige mensen vonden dat er te weinig en niet effectief genoeg wordt opgetreden. De gemeente neemt deze kritiek serieus en gaat vaker controleren.

Heeft u nog vragen en of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Corné van Krieken van de Reinigingspolitie. Zijn telefoonnummer is 464 71 13.

Bijlage: hierbij ontvangt nogmaals het postertje, die u de vorige keer kreeg, maar nu in kleur. Misschien valt het dan beter op. Vooral als iedereen hem gaat ophangen. Doen.


---- --