AutoRai

Alfa Brera wint Europese prijs voor autodesign 2006

(1/19/2006)
Designers (Europe) heeft de Europese prijs voor autodesign 2006 toegekend aan de nieuwe Alfa Brera. De Italiaanse autoconstructeur sleept deze prijs, die in 1995 in het leven werd geroepen, voor de tweede keer in de wacht. In 1998 won de Alfa 156 berline deze bijzondere onderscheiding.
In de eind 2005 onder Europese autojournalisten, professionele autodesigners en designstudenten gehouden verkiezing blijkt de nieuwe coupé van Alfa Romeo favoriet. De Jaguar XK en Lexus IS eindigden achter de Brera. Deze prijs is voor Alfa Romeo een bevestiging van haar keuze voor een nieuwe esthetische koers en de strategische samenwerking met de prestigieuze carrosserieontwerper Giorgietto Giugiaro uit Turijn.

Jurylid Patrick le Quément, Senior Vice-President Corporate Design van Renault verwoordt de mening van de jury: âDe Alfa Brera heeft een zeer sportief design met een achterkant die aan het uitstekende design van de Porsche 928 doet denken en een uiterst verleidelijke neus.â

Designers (Europe) is een onafhankelijke organisatie die sinds 1989 in België is gevestigd. Ze houdt zich bezig met het promoten van autodesign in Europa en wordt vertegenwoordigd in meer dan dertig landen.

Direct naar BedrijfsautoRAI.nl