AutoRai

Alfa 159 behaalt maximale score in Euro NCAP test

(1/19/2006)
De Alfa 159 biedt optimale bescherming van bestuurder en passagiers, bij alle mogelijke vormen van aanrijdingen. Dat blijkt uit tests van het onafhankelijke onderzoeksinstituut Euro NCAP. De Alfa 159 haalde de maximale score van vijf sterren voor de veiligheid van inzittenden. Voor de veiligheid van kinderen in de auto ontving de Alfa 159 vier sterren van het maximum van vijf.
Met de resultaten van de botsproeven van Euro NCAP wordt de hoge kwaliteitsnorm van Alfa Romeo onderstreept. Passieve veiligheid is een belangrijk aspect bij het ontwerp van nieuwe modellen. De ontwerpers van Alfa Romeo ontwikkelden voor de Alfa 159 een geheel nieuwe âpremiumâ bodemplaat uit hoogwaardige materialen. Diverse structurele verstevigingen aan de constructie van de auto garanderen een torsiestijfheid van meer dan 180.000 daNm/rad, een ongeëvenaard hoge waarde in deze klasse.

De inzittenden van de Alfa 159 worden verder beschermd door niet minder dan acht airbags, waaronder speciale luchtkussens voor de knieën en zijairbags die het totale raamoppervlak bedekken. De veiligheidsriemen absorberen de impact en zijn voorzien van voorspanners. De voorstoelen beschikken bovendien over een âanti-whiplashâ-systeem, waarbij de hoofdsteun dichter naar de nek van de inzittenden wordt gebracht in geval van een botsing van achteren.

Zoals van Alfa Romeo mag worden verwacht, heeft de Alfa 159 een buitengewone wegligging. De besturing is uitermate precies en de nieuwe ophanging zorgt voor een hoge mate van stabiliteit. Diverse elektronische systemen dragen verder bij aan het dynamische rijgedrag, zoals Anti Slip Regulation (ASR), Hydraulic Brake Assistance (HBA) dat ingrijpt bij een noodstop, ABS met EBD, een Hill Holder die hellingproeven vereenvoudigt en Vehicle Dynamic Control (VDC), Alfaâs elektronische stabiliteitsprogramma.

Direct naar BedrijfsautoRAI.nl