Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 3

Op Centrumring rond Binnenstad max. 30 km

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een 30 km/uur-zone in te stellen op de Centrumring (Scheepssingel, Bleek, Luttekepoortstraat en Vitringasingel). De Centrumring kan beschouwd worden als een verblijfsgebied met veel overstekende fietsers en voetgangers en bovendien de aanwezigheid van een aantal parkeerterreinen. Dit levert veel verkeersonveilige situaties op, met name met schoolgaande kinderen. Vanwege de voorgenomen bouw van de Houtwalgarage zijn er in de nabije toekomst nog meer oversteekbewegingen te verwachten. Bovendien rijdt er veel onlogisch verkeer op deze Centrumring, als onderdeel van het tracé Stadsweiden - N302.

De Centrumring dient meer bestempeld te worden als route voor bestemmings- en bezorgend verkeer; doorgaand verkeer dient gebruik te maken van de route via de Verkeersweg. Het vele verkeer en de vele fiets- en voetgangersoversteken veroorzaakt veel stilstaand verkeer, wat veel geluidsoverlast en een slechte luchtkwaliteit met zich meebrengt. Minder verkeersbewegingen zorgen voor een verbeterde verkeers- en milieusituatie.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 2 maart kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: afd. Inrichting openbare ruimte, tel. 411 314.

Blauwe zone bij Burgemeester De Meesterstraat

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten met ingang van 2 maart een parkeerschijfzone (blauwe zone) in te stellen op een gedeelte van de parallelweg langs de Burgemeester De Meesterstraat ter hoogte van huisnummers 11 tot en met 13 en op de parkeerplaatsen aan de zuidzijde van de Ir. Lelykade ter hoogte van nummer 9 (Franken Keukens).
De maximale parkeerduur bedraagt 1 uur en geldt van maandag tot en met zaterdag 08.00 - 18.00 uur, op koopavonden ook 18.00 - 21.00 uur.

Bewoners en bedrijven in de blauwe zone die niet beschikken over een eigen garage of inrit kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 1 maart kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 410.

Milieumeldingen

Bij de gemeente zijn de volgende meldingen op grond van de Wet milieubeheer ingediend:
- De Zwaluwhoeve, Zuiderzeestraatweg 108, voor een sauna beauty resort -Vakantiepark De Dennenhoek, Parallelweg 25, voor een vakantiepark -V.O.F. Dolph-Ins, Vijhestraat 1, voor een bar-dancing

Voor deze bedrijven gelden landelijke voorschriften. Zij hoeven geen milieuvergunning aan te vragen. Wel zijn de stukken in te zien in de Stadswinkel in het stadhuis. Bedenkingen indienen is niet mogelijk.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Veldkersmeen 1: bijgebouw - Schippersmeen 131: uitbreiden woning - Van Galenlaan 40: erker - Zuiderzeestraatweg 76: uitbreiden woning - Nassaulaan 50: carport - Celsiusstraat 12-14: reclamezuil

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Donkerstraat 57: wijzigen gevel - Bondamlaan 20: uitbreiden woning

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Reinwardtlaan 12: uitbreiden woning - Hofdijkstraat 10: telecomhuisje

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Zuiderzeestraatweg 60: gedeeltelijk veranderen veldschuur - Stephensonstraat: kunstwerk - Marie Curiestraat 49: tussenvloer - Julianalaan: kantoorunit - Einsteinstraat 5: proefwoning voor geluidmeting

Er is sloopvergunning verleend voor: - Tabaksweg 37: woning

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.