Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 19-01-2006 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Bestuurster overleden

ZEGVELD De 59-jarige vrouw die dinsdagavond op de Milandweg in Zegveld met de auto te water raakte, is woensdagochtend als gevolg van het ongeval in het ziekenhuis overleden.

De politie kreeg dinsdag omstreeks 18.05 uur de melding dat aan de Milandweg een auto op de kop in het naastgelegen water lag. Vermoedelijk is de vrouw in een slip geraakt en heeft zij de macht over het stuur verloren.

Toen de politie ter plaatse kwam, zat het slachtoffer nog in het voertuig en omstanders waren druk bezig met een tractor om de auto te stabiliseren. Ook verleenden omstanders eerste hulp nadat het was gelukt haar uit het voertuig te bevrijden.

Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

MAARSSEN - Een 37-jarige Utrechter is woensdagmiddag in Maarssen aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

De politie zag de man omstreeks 14.10 uur rijden op de Dr. Plesmanlaan. De auto bleek niet verzekerd. Met een dagvaarding op zak mocht de man weer vertrekken. Hij kreeg een proces-verbaal voor onverzekerd rijden.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Op het IJsselveld in Montfoort heeft de politie woensdagochtend een lasercontrole gehouden. Tussen 10.30 en 12.00 uur werden twee bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 kilometer per uur, terwijl daar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Op de Vogelweg in Maarssen heeft de politie woensdagmiddag omstreeks 15.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden drie bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 kilometer per uur, waar de snelheidslimiet 50 kilometer per uur bedraagt.

Getuigen gezocht van openlijke geweldpleging

WOERDEN Een 15-jarige jongen is woensdagavond op de Chiantigaard in Woerden mishandeld door een groepje van vijf onbekende jongeren. Daarbij liep hij letsel op aan zijn neus.

De mishandeling vond plaats om omstreeks 21.30 uur. Het slachtoffer liet zijn hond uit toen hij plotseling werd aangevallen door het groepje. Hij werd van achteren geduwd en toen hij op de grond lag kreeg hij ook nog een trap. Toen hij probeerde weg te rennen, hield iemand hem tegen en kreeg hij een klap in het gezicht.

De jongen is later die avond naar het ziekenhuis gegaan om zijn neus te laten hechten. Mensen die iets hebben gezien of informatie hebben die de politie kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf, kunnen bellen naar de politie van het district Rijn & Venen: 0900-8844.

Mishandeling buschauffeur

ABCOUDE Een 19-jarige jongen uit Abcoude is woensdagmiddag aangehouden na mishandeling van een buschauffeur.

Omstreeks 16.50 kreeg de politie een melding van een conflict op de Amsterdamsestraatweg in Abcoude. Op de hoek met het Dokter van Doornplein kon de lijnbus niet doorrijden omdat er twee autos met pech stonden. Terwijl de bus stond te wachten meldde een groepje jongeren zich bij de vooringang. De chauffeur deed echter niet open omdat hij niet bij een halte stond. Daarop trokken de jongeren net zo lang aan de deur tot deze openging.

De 19-jarige jongen stapte in en pakte iets van de desk van de chauffeur. Die pakte de jongen bij zijn kraag, waarop deze hem enkele keren in het gezicht stompte. Met behulp van een passagier lukte het de chauffeur om zijn belager de bus uit te zetten. Daar werd hij aangehouden door de politie. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

WOERDEN - De politie heeft woensdagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door personeel van de winkel aan de Ampère werd omstreeks 15.45 uur gezien dat een vrouw zich verdacht gedroeg in de winkel. Uiteindelijk liep de 63-jarige verdachte uit Alphen aan de Rijn de deur uit zonder af te rekenen. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de vrouw meegenomen voor verhoor. Zij had voor ruim 150 euro aan gestolen goederen bij zich. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder onder invloed

BREUKELEN - Op de Engel de Ruyterstraat heeft de politie woensdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Engel de Ruyterstraat rijden. Op het moment dat zij de bestuurder een stopteken gaven reageerde deze hier niet op. Uiteindelijk stopte de 44-jarige bestuurder uit Breukelen en werd een eerste blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 820 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur werd de man naar huis gestuurd.