PERSBERICHT - 2006-01-19

'Zonder gratis broodje beleg je meer'

easyJet start campagne voor zakelijke markt

De Britse prijsvechter easyJet start een nieuwe onconventionele campagne op Amsterdam Schiphol om de zakelijke reiziger aan te spreken. easyJet wijst daarin op de voordelen van easyJet als vliegmaatschappij ook voor de zakelijke bestemmingen, met als altijd weer een knipoog naar de concurrent.

Op woensdag 18 januari, rond het arriveren van de eerste zakelijke reizigers op de luchthaven, kleurden delen van de wachtruimtes op Schiphol oranje (foto).

Met posters, radiospots, print en stoelhangers wijst easyJet de zakenman en -vrouw op het feit dat zaken doen ook betekent: efficiënt en goedkoop vliegen. Met haar bestemmingen op grote luchthavens, goedkope dagretours, gunstige vliegschemas, minimale beperkingen aan handbagage, flexibele omboekingsmogelijkheden en hoge punctualiteit betekent met easyJet vliegen niet alleen geld besparen, maar ook tijd en energie, zo redeneert de maatschappij.

Dus: Nog steeds geen gratis eten en drinken. Maar wel. en Nog steeds geen luxe stoelen. Maar wel... Daarnaast zijn de posters en printadvertenties direct gericht op de zakelijke reiziger, met teksten als: Zonder extra beenruimte, toch ruimer zitten en Zonder gratis broodje, beleg je meer.

Dagretours
Voor de zakelijke reiziger zet easyJet met name de dagretours in naar diverse zakelijke bestemmingen. Door de gunstige ochtend- en avondvluchten zijn overnachtingen op de plaats van bestemming niet meer nodig, maar kan binnen een dag heen en terug naar Amsterdam worden gevlogen. Voorbeelden hiervan zijn:


- Amsterdam-Londen Gatwick: vertrek Amsterdam 09.10 vertrek Londen 19.30

- Amsterdam-Liverpool: vertrek Amsterdam 09.00 vertrek Liverpool 19.25


- Amsterdam-Genève: vertrek Amsterdam 08.25 vertrek Genève 18.55
- Maastricht-Berlijn: vertrek Maastricht 08.50 vertrek Berlijn 19.15

Voor de redactie
Voor meer informatie of voor meer beeldmateriaal:


- easyJet press officer Nederland: Ella Broos, 06 54 91 88 77
- easyJet press office London: 0044 1582 52 52 52

Over easyJet:
easyJet vliegt met 110 vliegtuigen op 245 routes tussen 68 vliegvelden, in 17 Europese landen. De maatschappij vervoerde meer dan 30 miljoen passagiers in 2005. easyJet vliegt op:

Aberdeen, Allocate, Algeria, Amsterdam, Asturias, Athene, Barcelona, Basel, Belfast, Berlijn, Bilbo, Bournemouth, Bratislava, Bremen, Bristol, Boedapest, Cagliari, Cologne, Kopenhagen, Cork, Doncaster Sheffield, Dortmund, Edinburgh, Faro, Genève, Glasgow, Grenoble, Hamburg, Ibiza, Inverness, Knock, Krakow, Lissabon, Liverpool, Ljubljana, London Gatwick, London Luton, London Stansted, Lyon, Maastricht, Madrid, Mahon, Malaga, Marseille, Milaan Lineate, Milan Maples, Munchen, Murcia, Napels, Newcastle, Nice, Nottingham East Midlands, Olbia, Palermo, Palma, Parijs Charles de Gaulle, Parijs Only, Pisa, Praag, Riga, Rome, Shannon, Tallinn, Toulouse, Turijn, Valencia, Venetie, Warschau.