Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht, 19-01-2006 o Nieuwsberichten district Utrecht stad

Ramkraak bij winkel

UTRECHT Bij een winkel op de Groeneweg vond in de nacht van woensdag op donderdag een ramkraak plaats.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat het alarm in een winkel in werking was getreden. Binnen een minuut waren agenten ter plaatse en zagen dat de glazen schuifdeuren van de winkel eruit waren gereden door een auto. De verdachten bleek later, waren inmiddels gevlucht.

De politie verzoekt eventuele getuigen van deze ramkraak om contact op te nemen met de politie van bureau Marco Polo, telefoon 0900-8844.

Aanrijding

UTRECHT Op de Potterstraat reed woensdagmiddag een gelede bus over de voet van een vrouw.

De vrouw stond bij de bushalte aan de zijde van de Voorstraat. Vanuit de richting van de Lange Jansstraat kwam een gelede autobus aanrijden. Vermoedelijk werd de vrouw door de bus geschept tijdens het oversteken of was de vrouw van de stoep gegleden. Hierdoor is de bus over haar voet heen gereden. Het slachtoffer, een 65-jarige vrouw uit Zeist is overgebracht naar het Diakonessenhuis.

Diefstal uit auto

UTRECHT Woensdagmiddag werd er op de Cromwijcklaan een tas uit een bus gestolen.

Omstreeks 13.30 uur fietste een agent over de Muiderslotplantsoen toen een man van een onderhoudsbedrijf hem aansprak. De man vertelde dat twee jongens zich verdacht ophielden bij zijn bus. Toen hij even later ging kijken, zag hij dat er een ruit was ingeslagen en dat zijn tas was weggenomen. De man liep in de richting waarin hij de jongens zag lopen en kwam op een binnenplaats gevestigd achter de Zwanenvechtlaan terecht. Hier zag hij een jongen staan met zijn tas in zijn handen. De jongen vertelde dat hij de tas van twee vrienden had gekregen, gooide de tas in een schuur en liep vervolgens weg. Vervolgens kwam de man de agent tegen die tevens andere collegas inschakelde. De agenten belden vervolgens aan bij een woning die hoorde bij de schuur en vroegen om de sleutel. In de schuur troffen ze de tas aan alsmede andere tassen en een paar laptoptassen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto-inbrekertje door burgers gepakt

UTRECHT Op de Indusdreef werd woensdagmiddag een auto-inbreker door burgers aangehouden.

Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie de melding dat er een auto-inbraak was gepleegd en dat de verdachte, een 9-jarige jongen uit Utrecht, was aangehouden door burgers. Ter plaatse hebben agenten de verdachte overgenomen. De jongen zal een Stop-afdoening krijgen.

Beroving

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd woensdagmiddag een man beroofd van zijn mobiele telefoon.

Omstreeks 15.15 uur

De man liep om 15.15 uur te bellen en kreeg plotseling een klap tegen zijn achterhoofd. Vervolgens werd zijn mobiele telefoon uit zijn hand gegrepen door twee jongens op een zwarte scooter. Het signalement van de persoon die achterop de scooter zat is als volgt: man, zon 18 jaar oud, lichtgetinte huidskleur, zwart haar (van achteren opgeschoren), een zwart petje en een zwart glimmend Bomberjack en een donkere broek. Eventuele getuigen van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met het Straatroofteam van de politie, telefoon 0900-8844.

Geslagen

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een vrouw geslagen door onbekend personen. Omstreeks 08.30 uur stond een 23-jarige vrouw uit Nieuwegein bij een bushalte aan de Beneluxlaan. Een aantal personen sprak de vrouw aan en de vrouw reageerde hier niet op. Kennelijk vonden deze personen dit niet goed en begonnen de vrouw te schoppen en te slaan en verdwenen vervolgens weer. Getuigen werden gehoord en hierdoor konden de geweldplegers, drie meisje en twee jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar uit Utrecht, worden aangehouden. De vrouw liep door de mishandeling pijn in het hoofd op en enkele blauwe plekken.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdag twee bromfietscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 54 bekeuringen uitgeschreven.

Vanaf de Kennedylaan werd gecontroleerd tussen 14.00 en 17.00 uur. Van de 41 bromfietsers hadden er slechts 21 alles in orde.s Avonds werd gecontroleerd vanaf Bureau Paardenveld tussen 18.00 en 20.50 uur. Van de 20 bromfietsers die hierbij werden gecontroleerd, waren er maar zeven die alles in orde hadden.

Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer opvoeren, het niet kunnen tonen van verzekeringspapieren en/of bromfietscertificaat en geen helm dragen. Twee bromfietsen werden in beslag genomen omdat ze niet waren verzekerd. Een bromfietser deed afstand van zijn brommer, een ander van zijn uitlaat.