Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen UR, P006wur, 19 januari 2006

Aalt Dijkhuizen herbenoemd als voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR

De Raad van Toezicht van Wageningen UR heeft besloten dr. Aalt A. Dijkhuizen te benoemen voor een tweede termijn van 4 jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR). De eerste termijn van Dijkhuizen begon in maart 2002 als opvolger van dr. Cees Veerman, thans Minister van LNV.

Met deze herbenoeming bestaat de Raad van Bestuur van Wageningen UR nu uit: dr. Aalt Dijkhuizen (voorzitter), prof. dr. Martin Kropff (portefeuillehouder onderwijs, onderzoek en studentenzaken, tevens rector magnificus en vice-voorzitter) en dr. Tijs Breukink (portefeuillehouder bedrijfsvoering).

Aalt Dijkhuizen (1953) is na zijn studie Agrarische Economie aan de Wageningen Universiteit gaan werken bij de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en is daar gepromoveerd op de economische aspecten van dierziekten en dierziektebestrijding. Nadien is hij teruggekeerd naar Wageningen en daar in 1992 benoemd tot bijzonder hoogleraar 'animal health economics'. In 1998 maakte hij de overstap naar het beursgenoteerde voedingsconcern Nutreco en werd daar Managing Director van de Business Group Agri Northern Europe. Daarnaast had hij Nutreco-breed de voedselveiligheidsproblematiek in zijn portefeuille. Aalt Dijkhuizen beschikt over een breed nationaal en internationaal netwerk bij overheid en bedrijfsleven.

WAGENINGEN UR
Wageningen UR is een samenwerkingsverband van Wageningen Universiteit, de hogeschool Van Hall Larenstein, en de gespecialiseerde onderzoeksinstituten van de Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO). Wageningen UR heeft een jaarbudget van rond de 600 mln euro en telt ruim 7000 medewerkers (6100 fte), 9200 studenten en 86.500 alumni. Het is daarmee een van de grootste kennisinstellingen van Nederland en binnen haar domein de grootste en belangrijkste in Europa. Het onderzoek en onderwijs van Wageningen UR concentreert zich op technologische en maatschappijwetenschappelijke vraagstukken en thema's uit de nationale en internationale agri-food sector en de groene en blauwe ruimte, en levert daarmee een essentiële bijdrage aan de kwaliteit van leven. Wageningen Universiteit en Van Hall Larenstein hebben een zeer internationale studentenpopulatie met meer dan tachtig nationaliteiten.

NOOTV OOR DE REDACTIE