Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond Rectificatie.

PERSBERICHT

19 januari, 2006

Rectificatie

Eenhoorn selecteert 60 man voor World Baseball Classic

Bondscoach Robert Eenhoorn heeft de namen bekendgemaakt van 60 spelers die in aanmerking komen voor deelname met het Nederlands honkbalteam aan de World Baseball Classic, van 3 tot en met 20 maart in Japan, Puerto Rico en de Verenigde Staten. Meest in het oog springende naam is die van Andruw Jones, sterspeler van Atlanta Braves en afgelopen seizoen met 51 homeruns de meest productieve slagman in de Major Leagues.

Ook op de lijst, die voor bijna de helft uit werpers bestaat, prijken de namen van Randall Simon, Wladimir Balentien en Yurrendel deCaster, spelers die Major League-ervaring hebben (Simon) of dat komend seizoen mogelijk gaan opdoen. Balentien en DeCaster namen in 2004 voor Nederland deel aan de Olympische Spelen in Athene.

Van het 60 mans-rooster maken voorts onder anderen deel uit de werpers David Aardsma (West Tenn Diamond Jaxx), Kirk Saarloos (Oakland A's) en Jair Jurrjens, een 20-jarig pitcherstalent uit de Detroit Tigers-organisatie. Eenhoorn selecteerde daarnaast bijna alle spelers die in september 2005 met het Nederlands team zo uitstekend presteerden tijdens het WK honkbal in eigen land. Oranje eindigde achter wereldkampioen Cuba, Zuid-Korea en Panama als vierde.

De werpers Patrick Beljaards (DPA Kinheim) en Roger Kops (Konica Minolta Pioniers) en binnenvelder Evert Jan 't Hoen (DOOR Neptunus) hebben te kennen gegeven zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands team.

Van de 60 namen op de voorlopige spelerslijst blijven er uiteindelijk 30 over. Robert Eenhoorn, aan wiens staf pitcherscoach Bob Welch van de Los Angeles Dodgers is toegevoegd, heeft tot uiterlijk 24 uur voor de eerste wedstrijd (op 8 maart tegen Puerto Rico) de tijd zijn keuze te bepalen. Hij is daarbij gebonden aan de toernooiregels die - bijvoorbeeld - willen dat 13 pitchers en 3 catchers deel uitmaken van de groep.

Het Nederlands team vertrekt op 17 februari naar Bradenton in Florida, waar het op het complex van Pittsburgh Pirates een trainingskamp belegt. Het ligt in de bedoeling daar een tweetal oefenwedstrijden te spelen tegen collegeteams. Van 2 tot en met 5 maart traint de ploeg op het Disney Wide World of Sports-complex in Orlando, Florida. Daar wordt op 5 maart geoefend tegen Atlanta Braves.

Nederland is voor de World Baseball Classic '06 ingedeeld in poule C, die wordt afgewerkt in San Juan, Puerto Rico. Tegenstander in de eerste wedstrijd, op 8 maart, is gastland Puerto Rico. De volgende dag wacht Cuba, op 10 maart is Panama de tegenstander. De eerste twee van elke poule (er zijn er vier) gaan door naar de tweede ronde. Zit Nederland daarbij, dan blijft het in San Juan. De halve finales en finales zijn in San Diego, Californië.

Nadere informatie te verkrijgen bij:
Loet van Schellebeek, telefoon 0182 530961, e-mail: loetvanschellebeek@hotmail.com

Nadere informatie te verkrijgen bij: KNBSB, Tel : 030 - 607 60 70, E-mail: baseball.softball@knbsb.nl
-----------------------
Sponsor Softball

Perkinsbaan 15
3439 ND Nieuwegein
telefoon:+31 (0)30-6076070
fax : +31 (0) 30-2943043


---- --