Ingezonden persbericht


Persbericht

Operatie Jong krijgt versterking van OCW

Donderdag 19 januari 2006

Paul van Maanen directeur Beroepsonderwijs en Volwassenen Educatie en voormalig plv. secretaris-generaal van het ministerie van OCW zal vanaf 1 februari 2006 het team van Steven van Eijck bij Operatie Jong versterken. Hij zal functioneren als programmadirecteur en zal oa. toezien op de uitvoering van de verschillende Operatie Jong thema's door de betrokken departementen. In de eerste periode zal hij zowel werken voor Operatie Jong als zijn huidige directie, totdat daar een nieuwe directeur benoemd kan worden. Die vacature wordt nu via de ABD opengesteld.

Operatie Jong is gericht op het versterken van de samenhang in het jeugdbeleid en samenwerking tussen Rijk, provincies en gemeenten. Met maar een doel: een sterk en resultaatgericht jeugdbeleid. Het kabinet heeft in het kader van Operatie Jong een jeugdagenda vastgesteld. Voor de controle op de voortgang van uitvoering is Paul van Maanen voor 2006 vrijgemaakt door het ministerie van OCW. In het derde jaar van Operatie Jong wil het kabinet duidelijk een aantal zaken op rails gezet hebben. Steven van Eijck is erg blij met deze versterking: "Het is geweldig dat het ministerie van OCW voor een jaar zo'n krachtpatser als Paul wil vrijmaken. De jeugd kan niet wachten, daarom is het van groot belang dat hij gaat toezien op de uitvoering van de jeugdagenda door de departementen."

Paul van Maanen (1957) heeft twee kinderen en was bij het ministerie van OCW o.a. Directeur Voortgezet Onderwijs, plv DG Primair en Voortgezet onderwijs en waarnemend plv. SG. Hiernaast is hij lid Raad van Toezicht van het Revalidatiecentrum De Hoogstraat te Utrecht en bestuurslid van de Nederlandse Badminton Bond

Bij vragen:
woordvoerder ministerie van OCW, Hans v.d. Broek, 06 15038225 woordvoerder Operatie Jong, Peter Lamers, 06 22569572

Peter Lamers
Hoofd Communicatie
Projectbureau Operatie Jong

t. 070-376 5950
f. 070-362 6754
e. p.lamers@operatie-jong.nl
i. www.operatie-jong.nl