Ziekenhuis St Jansdal innoveert voor hun huisartsen en specialisten samen met iSOFT

Medisch specialisten en huisartsen krijgen met behulp van LORENZO technologie beveiligde toegang tot patiënteninformatie via internet

Leiden, 19 januari 2006 - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk gaat de uitwisseling van informatie met huisartsen en medisch specialisten optimaliseren met de nieuwste technologie van iSOFT. Met deze keuze anticipeert het St Jansdal op de toekomst waarin het Elektronisch Patiënten Dossier regionaal een vooraanstaande rol zal spelen.

Na een uitgebreide evaluatie heeft de Raad van Bestuur van St Jansdal nu besloten om stapsgewijs over te gaan op de vele mogelijkheden van LORENZO. Met deze eerste oplossing, de LORENZO EPD-viewer, kunnen huisartsen in de regio rondom ziekenhuis St Jansdal en medisch specialisten die zich buiten het ziekenhuis bevinden, op een beveiligde wijze de voor hen beschikbare patiënteninformatie inzien.

"Wij waren al langere tijd op zoek naar een oplossing waarmee huisartsen vanuit hun praktijk en medisch specialisten vanuit huis patiënteninformatie kunnen inzien. Dit is vooral ook een wens van de huisartsen en specialisten zelf", zegt Wout Adema, lid van de Raad van Bestuur van ziekenhuis St Jansdal. "Gezien onze positieve ervaringen met iSOFT, dat ook ons huidige EPD Mirador heeft ontwikkeld, hebben we na evaluatie van de nieuwe mogelijkheden besloten om over te gaan op LORENZO. We zijn ervan overtuigd dat het ziekenhuis, de specialisten, de huisartsen en natuurlijk de patiënten duidelijk voordeel zullen hebben bij de nieuwe mogelijkheden die iSOFT met LORENZO biedt."

Voordelen voor patiënt, huisarts en specialist
Of het nu gaat om uitslagen van het laboratorium, radiologie of inzicht in de medicatie, de huisartsen en specialisten kunnen deze voortaan overal via een webbrowser bekijken. Voor de patiënt betekent dit dat hij of zij niet hoeft te wachten totdat onderzoekresultaten via de post zijn afgeleverd, terwijl huisartsen minder tijd kwijt zijn met het aanvragen, archiveren en opzoeken van relevante informatie.

"LORENZO is onze oplossing voor de introductie van het regionale EPD in Nederland. We zijn dan ook blij dat het St Jansdal samen met ons de eerste stappen neemt om deze visie te verwezenlijken.", aldus Wim Botermans, algemeen directeur van iSOFT Nederland.

LORENZO
LORENZO van iSOFT is een geavanceerde, op open technologie gebaseerd medisch informatiesysteem dat gebruikmaakt van internationaal erkende standaarden als webservices, XML en de voor de gezondheidszorg belangrijke HL7 V3-standaard. LORENZO is zodanig ontworpen dat de oplossing op allerlei manieren kan worden uitgebreid en zo bijvoorbeeld kan dienen als basis voor een (regionale) ketenondersteuning voor complete patiëntenzorg. Van huisarts via ziekenhuis naar thuiszorg en verpleeghuis. Dankzij de flexibele architectuur kunnen wijzigingen in de technologie, de organisatie of de regelgeving op een beheersbare wijze worden doorgevoerd.

Over iSOFT
iSOFT heeft ruim 30 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg en is onderdeel van de Britse iSOFT GROUP plc. Het levert haar producten en diensten aan ziekenhuizen, huisartsen en ziekenhuisapotheken. Met 50 ziekenhuizen waaronder 7 van de 8 academische centra, 65 ziekenhuis-apotheken en 1700 huisartsenpraktijken is iSOFT marktleider. iSOFT claimt een belangrijke rol in de vernieuwing van zorg door de toepassing van innovatieve systemen. iSOFT heeft circa 300 medewerkers, verspreid over vestigingen in Leiden, Nieuwegein, Groningen en Tilburg.