Ingezonden persbericht


Persbericht

Matadex introduceert XIPHERS Track & Trace

~ flexibele oplossing voor toepassing in veeleisende logistieke omgevingen ~

Rotterdam, 19 januari 2006 Matadex, ontwikkelaar van op Oracle database gebaseerde softwareoplossingen, introduceert XIPHERS Track & Trace. Een innovatieve en flexibele track and trace -oplossing, ontwikkeld in de webgeoriënteerde open source-omgeving HTMLDB van Oracle. Dit stelt gebruikers in staat zelf eenvoudig aanpassingen te maken met behulp van een webinterface. Dit maakt bijvoorbeeld het wijzigen van rapportages of het toevoegen van kolommen mogelijk.

XIPHERS Track & Trace is geschikt voor zowel RFID- als 2D barcode-toepassingen. De oplossing kan ook worden gebruikt op handheld computers en worden gekoppeld aan iedere orderadministratie, waardoor gebruikers altijd over actuele informatie van een bestelling of levering beschikken. De software is meertalig en daarom bijzonder geschikt voor internationale, logistieke omgevingen.

XIPHERS Track & Trace is inmiddels geïmplementeerd bij Florensis, een internationaal opererende kwekerij van jonge planten. Doel was primair het terugbrengen van het verlies van zogenaamde trays . Matadex is momenteel in gesprek met gerenommeerde internationale financiële en logistieke dienstverleners. Zij willen de software inzetten voor bijvoorbeeld het traceren van geldcassettes, containers en verpakkingen.

Omdat XIPHERS Track & Trace geschikt is voor zowel 2D-barcoding als RFID, is het een flexibele, uitbreidbare oplossing , legt Hans Fermont, sales en marketing manager bij Matadex uit. Organisaties voor wie RFID-tags te kostbaar zijn kunnen met 2D-barcodes toch een uitgebreid traceringsysteem implementeren. Als het in een later stadium rendabel blijkt om over te stappen op RFID hoeven er geen aanpassingen gedaan te worden in de onderliggende software.

Samen met partner CaptureTech gaat Matadex turnkey oplossingen leveren in RFID- en 2D-barcodeprojecten.

(264 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Matadex
Matadex is specialist in het automatiseren van bedrijfsprocessen. Het bedrijf ontwikkelt software gebaseerd op Oracle-technologie. Matadex voert de standaardproductlijn XIPHERS.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00
Fax: 040-235 46 01
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

Voor verdere informatie over Matadex kunt u contact opnemen met Hans Fermont: Tel: 010-206 01 60
Fax: 010-240 04 64
E-mail: h.fermont@matadex.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com