Gemeente Leeuwarden

Dagopvang Tuinen Dagopvang Tuinen

Druk bezochte Informatiebijeenkomst dagopvang/gebruiksruimte

Bron: Gemeente Leeuwarden (19-01-2006) Het college van burgemeester en wethouders heeft op woensdag 18 januari 2006 een informatieavond gehouden over het voorstel voor een gecombineerde gebruiksruimte/dagopvang voor drugsverslaafden. Het voorstel aan de raad is om een keuze te maken uit de volgende twee locaties:

- een boot aan het Hoeksterend

- de huidige dagopvangvoorziening aan de Zuidergrachtswal 15-16

In het oorspronkelijke collegevoorstel werd het pand Willemskade 3 nog genoemd, maar dat is inmiddels niet meer beschikbaar.

Tijdens de informatieavond in Stadsschouwburg De Harmonie, presenteerde mevrouw Hetty Hafkamp, wethouder maatschappelijke opvang, het voorstel aan betrokkenen en andere belangstellenden. Daarna konden de aanwezigen - zo'n 150 inwoners van de stad waren naar de bijeenkomst gekomen - vragen stellen aan een panel van deskundigen van betrokken organisaties: politie Leeuwarden, Verslavingszorg Noord Nederland en Stichting Maatschappelijk Opvang Fryslân. Ook de Leeuwarder politiek was ruim vertegenwoordigd: alle politieke partijen waren aanwezig.

De Leeuwarders in de zaal uitten hun zorgen over een toename van de overlast, de criminaliteit en de onveiligheid wanneer er een dagopvang/gebruiksruimte bij hun in de buurt zou komen.

Hoorzitting voorafgaand aan commissie Welzijn

De commissie Welzijn bespreekt op 25 januari 2006 tijdens een openbare vergadering het voorstel van het college.

De gemeenteraad wil graag weten wat belanghebbenden en geïnteresseerden vinden van het collegevoorstel. Zij organiseert daarom voorafgaand aan de commissiebespreking een hoorzitting.

De voorzitter van de commissie nodigt hierbij alle belanghebbenden en geïnteresseerden uit om aanwezig te zijn op de hoorzitting en bij de bespreking van dit agendapunt in de commissievergadering. De hoorzitting vindt plaats in de raadzaal van het Stadhuis, Hofplein 38. De hoorzitting begint om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Aansluitend vergadert de commissie Welzijn over het voorstel van het college. De gemeenteraad zal naar verwachting op 30 januari 2006 een definitief besluit nemen.

U kunt tijdens de hoorzitting gebruik maken van het spreekrecht om uw standpunt toe te lichten aan de commissie. Een ieder heeft in beginsel 5 minuten. Bij een groot aantal insprekers zal de beschikbare spreektijd evenredig over het aantal insprekers worden verdeeld. Indien u wenst in te spreken bij de hoorzitting dient u zich aan te melden bij de commissiegriffier, mevrouw Jellie Rijpma, telefoonnummer 058 - 233 4022. Aanmelden kan ook via e-mail jrijpma@leeuwarden.nl. U kunt u aanmelden tot 25 januari, 12.00 uur.

Het collegevoorstel ligt vanaf heden ter inzage bij de centrale balie in de stadshal van het Stadskantoor aan het Oldehoofsterkerkhof 2 te Leeuwarden en bij de Openbare bibliotheek. U kunt het voorstel ook vinden op de website van de gemeente Leeuwarden, www.leeuwarden.nl.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Bert Wedman, beleidsmedewerker, tel.nr. 058-2338562. U bent van harte welkom bij beide bijeenkomsten.