Ingezonden persbericht


19-01-2006

Computercriminaliteit
Bedrijven krijgen vaker en meer met computercriminaliteit te maken. Ze worden bespioneerd of afgeperst. Ook banken, chemische fabrieken, ministeries en ziekenhuizen worden dagelijks aangevallen door computercriminelen. Dat blijkt uit onderzoek van NOVA. Er wordt serieus werk gemaakt van de opsporing. Maar uit een vertrouwelijk rapport blijkt dat politie en justitie falen bij de aanpak van computercriminaliteit.

Ombudsman over politieverhoor
De politie moet veel vaker een video- of geluisopname maken van politieverhoren zodat achteraf kan worden teruggekeken hoe een ondervraging is verlopen en wat er exact is verklaard. Dat adviseert de Nationale Ombudsman aan minister Donner van Justitie. Ombudsman Alex Brenninkmeijer doet de aanbeveling naar aanleiding van een klacht van een familie waarvan de zoon en broer werd verdacht van ontucht met minderjarigen. Hij pleegde zelfmoord. In zijn afscheidsbrief stond dat hij onder druk van de politie had bekend. In NOVA een gesprek met de familie en in de studio reageert Alex Brenninkmeijer.

Morgen in NOVA Politiek: kernenergie
De kerncentrale Borssele blijft open tot 2033, maar het kabinet wil geen nieuwe centrales. Kunnen duurzame energiebronnen zoals biomassa, zon- en windenergie in onze toekomstige energiebehoefte voorzien of moeten we (tijdelijk) toch nieuwe kerncentrales accepteren? In café Dudok discussiëren Laurens Jan Brinkhorst, minister van Economische Zaken, Diederik Samson (PvdA) en Paul de Krom (VVD).

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Ontsnapt aan extremistische sekte

Lokale VVD'ers willen Wiegel

Bonus voor huisartsen mag

Verdonk in Rotterdam

----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht

De NOVA Nieuwsbrief verschijnt iedere uitzenddag. Op de site vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.

Via de volgende links
kunt u zich afmelden, aanmelden of u uw gegevens wijzigen. © NOVA / Nederlandse Programma Stichting