Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 19 januari

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN MISHANDELING (HUISELIJK GEWELD)

ROTTERDAM - Een 21-jarige vrouw uit Rotterdam en haar 25-jarige ex-vriend, eveneens uit Rotterdam, zijn woensdagmorgen aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling in de relationele sfeer. Woensdagmorgen, rond tien uur werd bij de politie een beroving gemeld op de Westzeedijk, waarbij het slachtoffer was gestoken. Uit het eerste onderzoek bleek dat de 25-jarige Rotterdammer inderdaad met een mes was gestoken, maar dat het bloedspoor liep naar een woning aan de Westzeedijk. In de woning was de 21-jarige vrouw die vertelde dat er ruzie was geweest tussen haar en haar ex-vriend. Ze was daarbij geslagen en had hem vervolgens met een mes gestoken, waarna hij de woning uitliep. De recherche van het district Rotterdam-West heeft beide betrokkenen aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling (huiselijk geweld) en zij van de steekpartij. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de juiste achtergronden en toedracht.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN WONINGINBRAAK AAN

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben woensdagavond drie personen aangehouden, verdacht van een inbraak in een woning aan de Symphonielaan. Een politieman in vrije tijd vertrouwde een situatie aan het Piccolopad niet. Een man zat zonder enig doel in zijn auto. De agent waarschuwde zijn dienstdoende collega's, die de man aanspraken. Er kon echter niets tegen de man blijken. Kort daarna zag de agent in vrije tijd dat de man contact had met twee meisjes, die een tas weggooiden. Omdat de drie geen identiteitsbewijzen konden tonen, werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De weggegooide tas werd in beslag genomen, hierin zaten verschillende gereedschappen, mogelijk te gebruiken voor inbraken. Hun betrokkenheid bij een inbraak aan de Symphonielaan wordt onderzocht.


* POLITIE LOST ENKELE TIENTALLEN VERNIELINGEN OP MET AANHOUDING

GROEP JONGEREN
ROZENBURG - Het wijkteam van Rozenburg heeft met de aanhouding van vijf jongens uit Rozenburg, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, zo'n 50 vernielingen in Rozenburg opgelost. De jongeren worden ervan verdacht, in wisselende samenstelling, enkele tientallen vernielingen te hebben gepleegd in Rozenburg. Zo werden er spiegels van auto's afgetrapt, auto's bekrast, ruiten van woningen en een school ingegooid en emblemen van auto's gesloopt. Dit vond met name in de afgelopen maanden plaats, maar er zijn ook vernielingen van 1,5 jaar geleden terug te leiden naar deze groep. Het schadebedrag loopt op tot enkele tientallen duizenden euro's. Politiemensen van het wijkteam stelden in verband met de toename van vernielingen een onderzoek in, dat vorige week resulteerde in de aanhouding van de vijf verdachten. Zij hebben inmiddels een groot aantal vernielingen bekend en zullen zich binnenkort bij het Openbaar Ministerie moeten verantwoorden.
De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.