Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 19 januari 2005

Eindelijk samenhang en focus in Twente

Het Innovatieplatform Twente heeft een innovatieroute uitgestippeld met een economisch duurzaam sterke regio als eindbestemming. Een van de projecten die is opgenomen in de Twentse Innovatieroute, is de IZIT/TKT Product Factory. Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft ruim 186.000 euro subsidie beschikbaar gesteld aan de Technologie Kring Twente (TKT) om de Product Factory op te zetten.

De Twentse Innovatieroute stimuleert intensief verkeer tussen de twee werelden van bedrijvigheid en kennis, om nieuwe en verrassende verbindingen tussen ondernemers, onderzoek, onderwijs en overheid tot stand te brengen.

Twente heeft een mooie mix van ondernemende kennisinstellingen, een ambitieuze overheid en een flinke hoeveelheid hightech bedrijven die snel en flexibel kunnen opereren. Een uitstekende omgeving voor innovatie dus. Hoe goed de inhoud en de ideeën ook zijn, het blijft echter noodzakelijk om het krachtenveld goed in de gaten te houden, zodat kansen snel kunnen worden verzilverd, maar ook bedreigingen op tijd worden geneutraliseerd. Door bundeling van krachten is het mogelijk om effectiever te lobbyen.

Projecten als de Product Factory, IZIT en Nano4Vitality zullen van grote betekenis zijn voor de Twentse Innovatieroute en dus voor de regionale economie. De TKT zal binnen de projecten actief participeren. Op 14 februari a.s. geeft Rob Schouten, secretaris van het Innovatieplatform, uitleg aan de TKT leden over de Twentse Innovatieroute en de noodzakelijke betrokkenheid van de TKT bedrijven.

Over Technologie Kring Twente
De Technologie Kring Twente (TKT) is een actief netwerk van 175 jonge hightech en kennisintensieve bedrijven in Twente. De TKT is opgericht vanuit een initiatief van de Universiteit Twente en heeft als primaire doelstelling het creëren van betere economische kansen voor haar leden.

Over IZIT
IZIT (www.izit.nl) is het innovatieve programma waarmee processen en werkwijzen in de totale zorgketen in Twente en de Oost Achterhoek worden verbeterd door inzet van ICT.

Over Product Factory
De Product Factory is in het leven geroepen om de samenwerking tussen TKT bedrijven en zorginstellingen te stimuleren. Het doel is het verbeteren/uitbouwen van de positie van kennisintensief ondernemerschap binnen de zorg en het creëren van hoogwaardige werkgelegenheid. Naast het samenwerken binnen de concrete projecten, wordt er ook samengewerkt in een soort proeftuin/testbed voor nieuwe ontwikkelingen (technology-push).

Over Nano4Vitality
Nano4Vitality is een vraaggestuurde "fabriek" waarin nanotechnologie wordt toegepast bij het ontwikkelen van voedsel en gezondheidssystemen.