Ingezonden persbericht


Rotterdam, 19 januari 2006

PvdA Charlois maakt zich grote zorgen om Carnisse en Oud-Charlois

Aanstaande maandag tijdens de vergadering van de deelgemeenteraad Charlois zal gesproken worden over de nieuwe wijkvisie Carnisse. De fractie van de PvdA zal haar grote zorg uitspreken over de ontwikkeling van de leefbaarheid in de wijk Carnisse. In deze wijk worden steeds meer problemen zichtbaar rond drugs, huisjesmelkers en onrechtmatige bewoning, die voorheen vooral elders voorkwamen. Ook in Oud-Charlois is een dergelijk ontwikkeling zichtbaar en bewoners uit deze wijken spreken leden van de fractie daar geregeld op aan. Tijdens een recent gehouden hoorzitting (georganiseerd door o.m. de PvdA) zijn deze signalen bevestigd.

De fractie van de PvdA zal bij het dagelijks bestuur aandringen op het z.s.m. opstellen van een uitvoeringsprogramma met het doel de leefbaarheid in zowel Carnisse als Oud-Charlois te verbeteren. Deze dienen binnen 2 maanden gereed te zijn. De uitvoeringsprogramma's voor Tarwewijk en Pendrecht kunnen daarbij als voorbeeld dienen. Hiertoe zal a.s. maandag ter vergadering een motie worden ingediend.

Het dagelijks bestuur wordt tevens opgeroepen hierin mee te nemen de mogelijkheid om vestigingseisen te gaan stellen aan nieuwe bewoners (inkomen uit werk). Dit is met het aannemen van de Rotterdam-wet door de Eerste Kamer in december 2005 mogelijk geworden. Invoering van deze eis zou onderdeel moeten zijn van een breed programma, waarin niet alleen handhaving en repressie maar ook investeringen in de wijken en de bewoners centraal staan. Het gaat uiteindelijk om het bestrijden van armoede en achteruitgang. Dus nadrukkelijk niet alleen weren, maar ook investeren!

Voor meer info: Birsel Gülmus (06-53 65 08 73) en Marco van Dijck (06-51541100)


---- --