Universiteit van Amsterdam

PERSBERICHT

Amsterdam, 19 januari 2006

PERSBERICHT

Karel van der Toorn volgt Sijbolt Noorda op als voorzitter College van Bestuur UvA en HvA

Prof. dr. Karel van der Toorn (1956) volgt met ingang van 1 september 2006 dr. Sijbolt Noorda op als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De benoemingstermijn van Noorda loopt dit jaar af. Ook vice-voorzitter dr. Rob Scheerens zal na afloop van zijn termijn dit jaar terugtreden. Van der Toorn was eerder decaan van faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA.

Beide terugtredende bestuurders hebben onder andere een belangrijke rol gespeeld bij het totstandkomen van de samenwerking tussen de UvA en de HvA. Karel van der Toorn zal deze samenwerking in een nieuwe fase brengen, samen met de onlangs herbenoemde rector magnificus prof. mr. Paul F. van der Heijden en het zittende collegelid drs. Ankie Verlaan. In de persoon van Karel van der Toorn is een voortreffelijk bestuursvoorzitter gevonden die zowel in de wetenschap als in de functie van decaan een uitstekende reputatie heeft opgebouwd, aldus prof. dr. Niek Urbanus, voorzitter van de Raden van Toezicht van UvA en HvA. Hij kent de Universiteit van Amsterdam goed en heeft op de Raad grote indruk gemaakt met zijn visie op de profilering van de universiteit alsmede met zijn uitgesproken ideeën over een daarbij passend bestuur en beheer.

Sijbolt Noorda is in de afgelopen 15 jaar als bestuurder van de UvA van grote betekenis geweest voor de internationale erkenning van de instelling. Het is mede zijn verdienste dat de UvA erin geslaagd is om op hoogwaardig niveau een breed aanbod aan wetenschappelijke disciplines te behouden en ontwikkelen.

Rob Scheerens heeft binnen zijn aandachtsgebied Financiën en Investeringen met grote daadkracht een herijking van het financieel beleid geleid, de financiën van de HvA gezond gemaakt en het huisvestingsprogramma voor beide instellingen stevig neergezet.

Meer informatie voor de redacties: UvA Persvoorlichting, 020 525 26 95

Persvoorlichting@uva.nl