Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 19 januari 2006
Betreft: Prijswinnaar architectenselectie voor gemeentewerf te Ootmarsum en brandweerpost te Weerselo bekend

Prijswinnaar architectenselectie voor gemeentewerf te Ootmarsum en brandweerpost te Weerselo bekend

Loman Architecten BNA te Ootmarsum is gekozen als ontwerpende partij voor de gemeentewerf en brandweerpost van de gemeente Dinkelland. Op basis van een architectenselectie met een viertal lokale architectenbureaus, welke plaatsvond onder begeleiding van SBM Bouwmanagement scoorde het architectenbureau het hoogst ten aanzien van de selectiecriteria. Toelichting

Vier architectenbureaus is gevraagd hun visie op het plan/de (deel)plannen te presenteren aan de projectgroepen in de vorm van een vlekkenplan. Het Basis-Programma van Eisen, vervaardigd door SBM Bouwmanagement, heeft hierbij als input gediend. Aan de hand van bepaalde criteria is een selectie gemaakt. Daarbij werd onder meer gekeken naar zaken als ontwerpkracht, samenwerking/teamverband en kosten. Op basis van deze criteria scoorde Loman Architecten BNA unaniem het hoogst. De beoogde locatie van de gemeentewerf is op industrieterrein De Mors 4 te Ootmarsum. De brandweerpost zal worden gerealiseerd op de huidige locatie in Weerselo, waarbij ook de huidige politiepost zal terugkeren in het gebouw. Loman Architecten heeft te kennen gegeven verguld te zijn met de opdracht voor de projecten in de Gemeente waar hij ook woont en werkt. Naar verwachting zullen in de loop van januari de eerste ontwerpen gereed zijn, waarna de aanbestedingsprocedure zo rond maart 2006 wordt verwacht.


---

Mededelingen voor de redactie:

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de startactie voor de werkzaamheden aan de gemeentewerf en de brandweerkazerne. Tijdens deze startactie krijgt de heer Loman een ludiek cadeau aangeboden.

U bent van harte welkom op woensdag 25 januari 2006 om 15.30 uur op het gemeentehuis in Weerselo.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder de heer Johannink op telefoonnummer 0541 854 108.


---- --