Time : 4:45:17 PM
Date : Thursday, January 19, 2006
Sender Name: Kabinet Keulen

Marino Keulen en Bart Somers lanceren www.premiezoeker

www.premiezoeker.be, hét gezamenlijk woonpremieloket van de provincies, de lokale besturen en de Vlaamse Overheid.

Vlaams minister van Wonen Marino Keulen heeft vandaag in Mechelen www.premiezoeker.be voorgesteld samen met de Mechelse burgemeester Bart Somers. Deze internettoepassing gidst je aan de hand van een vragenlijst door het doolhof van woonpremies en geeft meteen ook aan op welke premies en steunmaatregelen je in jouw specifieke situatie een beroep kan doen.

Wat is premiezoeker?
De premiezoeker, ontwikkeld door de e-government cluster bouwen en wonen in samenwerking met Vlaamse en provinciale instanties, integreert de bestaande premies van de federale en de Vlaamse overheid, de provincies en de gemeenten die eraan deelnemen. Minister Keulen verwezenlijkt hiermee één virtueel loket waar elkeen kan nagaan voor welke overheidssteun in verband met zijn specifieke woonsituatie hij of zij in aanmerking komt.

Meer dan een overzicht!
Premiezoeker geeft dus méér dan een eenvoudig overzicht van de mogelijke premies. Het instrument vertelt ook welke premies daadwerkelijk kunnen worden aangevraagd en welke voor een gezin met een welbepaald inkomen en samenstelling niet relevant zijn. De website centraliseert dus zowel de steunmaatregelen als de voorwaarden van alle relevante actoren.

Nuttig voor burger én besturen!
Als burger moet je niet langer verschillende websites, brochures en reglementen raadplegen om te weten welke, voor jou persoonlijk interessante, tegemoetkomingen er in je eigen gemeente, je provincie, in Vlaanderen en België bestaan.

De deelnemende besturen en huisvestingsactoren kunnen voor de eigen dienstverlening een beroep doen op het overzicht van de tegemoetkomingen dat Premiezoeker biedt. Zo zal een gemeente die deze applicatie gebruikt, wijzigingen in de gewestelijke of provinciale premiestelsels niet langer op de voet moeten opvolgen omdat de informatie van de hogere overheidsniveaus automatisch actueel blijft. Wel blijft elke actor verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie rond de door de eigen instelling aangeboden steunmaatregelen.

Samenwerking als basisprincipe
De premiezoekerapplicatie is op zich een 'lege doos'. Het vullen van die doos met alle mogelijke woonpremies, kon én kan enkel door een succesvolle samenwerking tussen de deelnemende partners: de Vlaamse overheid, de Vlaamse provincies en de steden en gemeenten. Op dit ogenblik zijn alle federale, Vlaamse en provinciale tegemoetkomingen raadpleegbaar op www.premiezoeker.be. De meeste kernsteden zijn ook al ingestapt. Voor de gemeenten zijn in september praktische opleidingen gestart bij de afdeling Woonbeleid. De premies van een negentigtal gemeenten werden intussen ingevoerd in Premiezoeker.

Premiezoeker kan je zowel raadplegen op www.premiezoeker.be als op de gemeentelijke of provinciale website. De lokale besturen en provincies kunnen de premiezoeker-website immers gemakkelijk integreren in de eigen website. Zo kan elke gemeente, stad en provincie uitpakken met haar eigen premiezoekerloket dat er net zo uitziet als de eigen website.

meer info:
Peter Dejaegher, woordvoerder van minister Keulen
gsm 0478/90.89.57- persdienst.keulen@vlaanderen.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Marino Keulen en Bart Somers lanceren www.premiezoeker1

Link to Press Release - NL