Ingezonden persbericht


FATHERS 4 JUSTICE (NL)
PRESS RELEASE - voor onmiddelijke verspreiding

Donderdag 19 Januari 2005

Kop: Nederlandse afdeling van Fathers 4 Justice (F4J) schort operaties op ----

De Nederlandse afdeling van Fathers 4 Justice (F4J) kondigde vandaag aan dat zij per direct haar activiteiten uitstelt en plannen voor directe actie in de kast zet.

Terwijl de voor de lange termijn de Nederlandse tak van de organisatie stabiel is, heeft de nationaal coördinator, Andy, de stop afgeroepen om grip op het huidige klimaat te krijgen.

"De schadelijke complot beschuldigingen over Tony Blair's zoon te ontvoeren, heeft ons diep geshockeerd. Zulke krantenkoppen staan lijnrecht tegenover alles waar wij voor staan. F4J voert campagne om kinderen met hun ouders te herenigen - niet om hen te scheiden. Wij verafschuwen alles dat met ontvoering te maken heeft, en zouden het ook nooit goedkeuren".

De groep verklaart vandaag dat er twee punten zijn achter de beslissing om operaties op te schorten.

Ten eerste zullen de dicipline- en lidmaatschapcontrole procedures worden verscherpt binnen de organisatie om mensen te royeren die de organisatie in discrediet kunnen brengen. De Nederlandse organisatie is tot nu toe hierin succesvol geweest, maar de Nederlandse nationaal coördinator zei vandaag dat "er geen plaats is voor fouten en we geloven dat het op dit moment alleen verantwoordelijk is om de procedures grondig te herzien."

Een tweede punt van zorg is een minderheid van personen die geen band met F4J hebben, maar de naam misbruiken en F4J stijl en thema's imiteren. F4J heeft geleerd van ten minste één Nederlands TV-programma dat binnenkort wordt uitgezonden waarin veel personen voorkomen die bij de organisatie geroyeerd zijn. Zij zetten zichzelf neer in de stijl van F4J. "Het is onverantwoordelijk, en kan alleen meer schade dan goed doen. Een minderheid van na-apers brengen de hele campagne in gevaar en doen onze kinderen te kort. F4J wil toekomstige stunts en acties minder aantrekkelijk maken voor na-apers.

Als gevolg heeft de Nederlandse afdeling van F4J besloten om alle acties met directe ingang uit te stellen.