Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VastNed Offices/Industrial investeert EUR 17,7 miljoen in Brainpark I te Rotterdam

VastNed Offices/Industrial heeft een koopovereenkomst getekend ter verwerving van het KPMG-pand aan de K.P. van der Mandelelaan 41 te Rotterdam voor EUR 17,7 miljoen inclusief aankoopkosten. Verkoper is het in Amsterdam gevestigde White Estate Investments.
Het kantoorpand is gelegen in het goed, per auto en openbaar vervoer, te bereiken Brainpark I (alwaar tevens het hoofdkantoor van VastNed Offices/Industrial is gevestigd). De verhuurbare vloeroppervlakte van het pand bedraagt ongeveer 7.400 vierkante meter met in totaal 162 parkeerplaatsen, hetgeen op een aantrekkelijke parkeernorm van 1:45 uitkomt.
Het object is momenteel verhuurd aan het internationale accountants- en advieskantoor KPMG. De jaarhuur bedraagt EUR 1,4 miljoen en het nettoaanvangsrendement 6,9%. Naar verwachting zal het kantoorpand, in verband met herhuisvesting van KPMG naar Brainpark III, over circa twee jaar leegkomen. VastNed Offices/Industrial schat de verhuurkansen voor het object positief in, waarbij een af te sluiten langjarig contract tot waardestijging kan leiden. De aankoop van het object zal gefinancierd worden met vreemd vermogen. De bijdrage aan het direct beleggingsresultaat over 2006 bedraagt circa EUR 0,03 per aandeel. Hans Pars, chief investment officer van VastNed Offices/Industrial: "Deze acquisitie is om drie redenen interessant. Allereerst is het de eerste acquisitie van VastNed Offices/Industrial sinds lange tijd en daarmee een belangrijke mijlpaal in de turn around van de vastgoedportefeuille. Ten tweede laten de kenmerken van deze aankoop goed zien waarnaar wij op zoek zijn: investeringen in liquide projecten in markten met gezonde vooruitzichten, waar wij met actief asset management waarde kunnen toevoegen. En 'last but not least', draagt deze investering direct bij aan het resultaat voor onze aandeelhouders"

Rotterdam, 19 januari 2006
Voor verder informatie: R.A. van Gerrevink of A.G.H. du Pont (010-2424310)