Gemeente 's-Hertogenbosch

26-01-2006
Speldjesregen
Nederland Schoon en de gemeente bedanken mensen voor hun inzet

Op donderdag 19 januari 2006 heeft de gemeente zes inwoners bedankt, die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. De Stichting Nederland Schoon noemt deze vrijwilligers ZwerfAfvalPakkers (ZAP) en de gemeente sluit aan bij deze bijzondere actie. Zij hebben van wethouder J. Eugster het speciale ZAP-speldje uitgereikt gekregen. Daarnaast ontvingen ze ook bloemen en een oorkonde.

De ZAP-actie is een samenwerking van de gemeente met de Stichting Nederland Schoon. Deze stichting acht het van belang dat burgers het goede voorbeeld geven. De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van bijvoorbeeld zwerfafval te bedanken voor hun goede inzet. "Schoon trekt schoon aan", zo redeneert de stichting.

De afgelopen maanden is de gemeente op zoek gegaan naar mensen die het afgelopen jaar op eigen initiatief hun omgeving zwerfafvalvrij hebben gemaakt. Nu blijkt dat er zo'n 6 mensen regelmatig vrijwillig op pad gaan om zwerfvuil te ruimen. De gemeente wil met deze actie de ZwerfAfvalPakkers (ZAP) in het zonnetje zetten.