Gemeente Beverwijk


18-01-2006 Beverwijk Vitale Stad

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat de stedenbouwkundige invulling van het Stationsplein vrij is gegeven voor overleg en inspraak. De bekende stedenbouwkundige architect Ashok Balohtra heeft twee modellen ontwikkeld voor de stedenbouwkundige uitwerking, het zogenaamde 'Boog' en 'Hof' model. Een maquette en een DVD van het Stationsplein kan vanaf volgende week in de publiekshal van het Stadskantoor worden bekeken. De maquette waarin de twee varianten zijn verwerkt geeft een goede impressie over hoe het Stationsplein er in de toekomst uit gaat zien. Op de locatie van het Stationsplein komen allerlei zorgvoorzieningen, het Stadhuis, de school van Heliomare, een hotel en woningen. De plannen voor het stationsgebied geven Beverwijk een entree die recht doet aan de voormalige historische grandeur van deze plek. De gehele Beverwijkse bevolking wordt uitgenodigd om mee te praten en te denken over hun Stationsplein.

Het plan ligt van 19 januari 2006 tot en met 1 maart 2006 ter inzage op het Stadskantoor van de gemeente Beverwijk (balie Publiekszaken), de centrale bibliotheek Beverwijk (Kerkstraat 144 te Beverwijk) en de bibliotheek vestiging Wijk aan Zee (Dorpsduinen 6 te Wijk aan Zee).

Op maandag 13 februari 2006 wordt een inspraakavond gehouden in het Kennemer Theater aan het Kerkplein te Beverwijk. De inspraakavond start om 19.30 uur. Uw mening over het plan kunt u mondeling en schriftelijk inbrengen gedurende de hele inspraakperiode. U kunt uw schriftelijke reactie sturen aan burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk, Postbus 450, 1940 AL Beverwijk o.v.v. stedenbouwkundige invulling Stationsplein. Uw schriftelijke reactie dient vòòr 2 maart 2006 in ons bezit te zijn.

Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met dhr. H. de Nie (projectmanager), tel. 0251-256 254.