Gemeente Beverwijk


18-01-2006 Ontwerpstructuurplan Westelijk Beverwijk

(Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en hoofdstuk 4, afdeling 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening).

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat een ontwerp van een structuurplan is opgesteld voor het gebied Westelijk Beverwijk, dat globaal omgrensd wordt door de huidige bebouwde omgeving van Beverwijk, de Lunetten (gedeeltelijk); de Bankenlaan, Creutzberglaan en Zeestraat. Het exacte gebied is op een kaart terug te vinden.

Het ontwerpstructuurplan heeft betrekking op een deel van het gebied dat op wat langere termijn deel gaat uitmaken van een nieuw te vervaardigen bestemmingsplan voor het hele gebied van Westelijk Beverwijk.

In een structuurplan kan de gemeenteraad de gewenste toekomstige ontwikkeling van het betreffende gebied aangeven. Het structuurplan vormt het ruimtelijk kader voor de toekomstige ontwikkeling van het gebied waarbij de gemeente de ambitie heeft om het te ontwikkelen tot een multifunctioneel gebied met een eigen identiteit met specifieke milieu- en duurzaamheidaspecten.

Al eerder is via inspraak- en informatiemogelijkheden aandacht besteed aan het feit dat de voorkeur uitgaat naar het realiseren van een nieuwe woonwijk met veel groen voor het gebied.

Het is tevens in relatie tot de Wet Voorkeursrecht gemeenten noodzakelijk om in dit stadium een structuurplan (vooruitlopend op het bestemmingsplan) vast te stellen. Dit met als doel om ongewenste ontwikkelingen tegen te kunnen gaan.

Het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het structuurplan en het ontwerpstructuurplan zelf met bijlagen liggen met ingang van donderdag 19 januari 2006 gedurende 6 weken ter visie (tot en met 1 maart 2006).

Op donderdag 9 februari 2006 is er over dit onderwerp een inspraak- en informatieavond georganiseerd in het Stadskantoor van Beverwijk aan het President Kennedyplein 1. Aanvang 19.30 uur in de raadzaal.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kan een ieder zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beverwijk. Indien u dit schriftelijk doet is het adres:
Gemeenteraad van Beverwijk
Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Indien u dit mondeling wenst te doen bestaat deze mogelijkheid (binnen de gestelde termijn van 6 weken) om dit tijdens de informatie-/ inspraakavond te doen of u kunt contact opnemen met de afdeling Stadszaken, team Ruimtelijke Ordening. Telefoon 0251-256256. U kunt ook een afspraak maken.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode op werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadskantoor van Beverwijk, President Kennedyplein 1. Tevens kunt u de genoemde stukken via de gemeentelijke website www.beverwijk.nl inzien en downloaden. Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Tevens is het mogelijk om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de openbare bibliotheek Beverwijk - Heemskerk, in de vestiging aan de Kerkstraat 144 te Beverwijk.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Terug