Aladdin's eToken ook voor gebruikers van Linux- en Macintosh

IJsselstein, 19 januari 2005 - Aladdin's eToken, een elektronische USB-sleutel voor veilige opslag van wachtwoorden, is nu ook toegankelijk voor gebruikers van Linux en Macintosh besturingsystemen. Aladdin introduceert hiervoor speciale middleware die communicatie tussen de eToken en de besturingsystemen mogelijk maakt. Ook levert de middelware volledige ondersteuning voor veilige authenticatie via de eToken en PKI-oplossingen.

Met de nieuwe middleware biedt Aladdin brede ondersteuning voor organisaties die met Linux en Macintosh werken. Gebruikers kunnen hiermee ook eenvoudig PKI-oplossingen implementeren. Zo kan e-mail digitaal ondertekend en versleuteld worden en beschikken gebruikers over web- en VPN-authenticatie. Daarnaast wordt de authenticatie van thin clients ondersteund.

PKI-sleutels worden veilig gegenereerd op de eToken smartcard chip. De veiligheid komt niet in gevaar, omdat de wachtwoorden van de gebruiker altijd op de token blijven staan en niet op de pc. Door volledige ondersteuning van de cryptografische standaard PKCS#11, kan eToken geïntegreerd worden met iedere applicatie die deze standaard ondersteunt. Hierdoor kan informatie op een veilige manier via een PKI-omgeving worden uitgewisseld.

"Een groeiend aantal organisaties maakt gebruik van Macintosh en Linux platformen. We zoeken daarom continu naar oplossingen waarmee we ook hen kunnen bedienen met onze sterke authenticatie-oplossingen", zegt Jan Leeflang, Channel Manager bij Aladdin. Aladdin ziet de ondersteuning van Macintosh en Linux platformen, naast de brede ondersteuning voor de Windows omgeving, als een strategische ontwikkeling. Hierdoor kan het bedrijf zijn activiteiten in belangrijke markten uitbreiden.


* Een hoge resolutie afbeelding is op te vragen via: aladdin(at)whizpr.nl

Over eToken
eToken is een elektronische USB-sleutel - ter grootte van een normale huissleutel - en wordt ingezet voor de beveiliging van netwerken en e-business-toepassingen. eToken is binnen het hele netwerk in te zetten om gebruikers te authenticeren en digitaal gevoelige (zakelijke) transacties te ondertekenen. eToken PRO biedt bovendien volledige Smartcard-functionaliteit met cryptografische mogelijkheden zoals 1024-bit RSA, 3DES, DES, SHA1 en MD5 (optioneel). Dankzij de ingebouwde 1024-bit RSA processor is eToken PRO een geschikte oplossing voor applicaties die gebruik maken van PKI omdat ondertekening en overige gevoelige activiteiten, waaronder het aanmaken van PKI-sleutels, gedaan kunnen worden in de veilige omgeving op de token zelf, en dus niet op de harddisk van de PC.