Gemeente Utrecht


2006 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
4 Vragen van de heren P.F.C. Jansen, R.J.F. Giesberts, W. Rietkerk, en drs. R. Vriezen
(ingekomen 19 januari 2006)


Al weer bijna anderhalf jaar geleden berichtte het Utrechts Nieuwsblad over de viskiosk van de firma Van Daalen op het Vredenburg, die weg moet wegens de plannen voor het stationsgebied . De firma Van Daalen huurt al 25 jaar de kiosk van de gemeente, daarvoor stonden ze op de markt.
Bij de behandeling van de Actualisatie Masterplan Stationsgebied 2004 (Jaargang 2004, nr. 190) verklaarde de wethouder stationsgebied, naar aanleiding van een door GroenLinks ingediende motie: "Wij voeren de gesprekken altijd via twee lijnen, aan de ene kant door opzegging van de huur of onteigening en aan de andere kant door er minnelijk uit te komen. Ik kan de raad zeggen dat wij er gelukkig in 80% tot 90% van de gevallen minnelijk uitkomen. Dit is ook mijn grote inzet ten aanzien van de viskraam van Van Daalen."

De SP-fractie heeft de beschikking gekregen over de correspondentie van de firma Van Daalen met de gemeente Utrecht. Hieruit blijkt dat de gemeente inmiddels toe is aan de vierde contactpersoon in drie jaar tijd, maar dat er nog geen enkel reëel perspectief is op een nieuwe locatie voor de viskraam.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:

1. Welke concrete alternatieven heeft de gemeente Utrecht sinds september 2004 aan de firma Van Daalen aangeboden?
2. Welke oplossing streeft de gemeente momenteel na met betrekking tot de toekomst van de viskraam en hoe wordt daar aan gewerkt?
3. Wat is de stand van zaken bij de aanbieding van alternatieve locaties aan de marktkooplui, de overige huurders van paviljoens op het Vredenburg en de poffertjeskraam?

---

UN, 28 september 2004.


---- --