--------------------------------------------------------------------------
     Australische financiële leider Suncorp implementeert innovatieve     
        documentenstrategie met Scriptura van Inventive Designers         
--------------------------------------------------------------------------


Brisbane, Antwerpen, 01/19/2006

Suncorp, een van de grootste Australische bankverzekeraars en vermogensbeheerders, heeft de technologie van het Belgische Inventive Designers gekozen voor een strategisch communicatieproject. De Scriptura-software van Inventive Designers wordt ingezet als belangrijkste component van een nieuw systeem voor documentbeheer, dat de volledige output van de financiële instelling ? jaarlijks meer dan 100 miljoen documenten ? zal centraliseren en automatiseren. Voor Inventive Designers is dit op korte termijn opnieuw een belangrijk contract in de internationale financiële sector.

De Suncorp Group is de zesde grootste bank en de vierde grootste verzekeraar van Australië. De bankverzekeraar sloot het laatste financieel jaar af met meer dan 590 miljoen euro nettowinst en stelt in Australië zo'n 8500 mensen tewerk. Jaarlijks creëert en publiceert de bankverzekeraar naar schatting meer dan honderd miljoen documenten, zoals afschriften, rekeninginformatie, financiële productfiches, 'on demand'-communicatie, bevestigingen van transacties, polissen, en andere financiële documenten. Als vooraanstaande financiële instelling hecht Suncorp erg veel belang aan automatisering en rekent daarbij uitermate op een gestroomlijnde IT-infrastructuur. De implementatie van een nieuw systeem voor documentenbeheer, was voor Suncorp een strategische stap.

Binnen Suncorp bestonden tot op heden verschillende systemen voor het aanmaken en afwerken van documenten. Historisch beheerden de diverse afdelingen en subafdelingen van Suncorp immers hun eigen IT-infrastructuur en systemen. Ook heeft Suncorp de laatste jaren andere bedrijven en organisaties opgekocht, waardoor de IT-omgeving waarbinnen documenten gecreëerd, beheerd en gepubliceerd werden, heterogeen was geworden. Dat zorgde voor meerkosten door onderhoud en extra resources. Dat betekende ook dat niet alle toepassingen van de bankverzekeraar gebruik konden maken van dezelfde functies op het vlak van documentoutput.

Dankzij het prestigieuze project zal het mogelijk worden alle documentoutput te centraliseren binnen één IT-platform. De technologische hoeksteen van het nieuwe systeem is Scriptura van Inventive Designers. Die softwareoplossing laat toe om snel documenten en dynamische templates te ontwerpen, beheren en publiceren via verschillende kanalen zoals internet, print, e-mail, fax en archief.

Suncorp koos voor Scriptura omwille van een aantal factoren. In de eerste plaats opteerde Suncorp, met het oog op de toekomst, resoluut voor een oplossing die gebaseerd is op open standaarden. Verder kon de veelheid aan outputformaten, gecombineerd met de gebruiksvriendelijke ontwerpomgeving binnen Scriptura, Suncorp volledig overtuigen. Tot slot was ook de 24x7-support die Inventive Designers kon bieden een belangrijk argument voor deze bedrijfskritieke toepassing.

Dankzij Scriptura kan Suncorp aanzienlijke besparingen realiseren. In de eerste plaats door overhead te verminderen bij het onderhoud van de verschillende documentsystemen die bestonden. Suncorp bespaart ook omdat het uitwisselen van informatie binnen de organisatie efficiënter verloopt. Tot slot groeit ook de klantentevredenheid en dalen de kosten dankzij het elektronisch aanleveren van informatie.

In november 2005 werd de eerste fase van het project afgerond. Het volledige migratietraject voor de belangrijkste applicaties zal een aantal jaar in beslag nemen. Naast de geleverde technologie voorziet Inventive Designers ook intensieve productopleidingen ter plaatse bij Suncorp.

"Financiële instellingen moeten wereldwijd dezelfde uitdagingen het hoofd bieden: de relaties met klanten verbeteren en tegelijk kosten besparen," zegt Guy Dehond, CEO van Inventive Designers. "We zijn erg blij dat een grote bankverzekeraar als Suncorp voor onze oplossing kiest om hun communicatieaanpak te vernieuwen. Wij bieden SunCorp de kans om gebruik te maken van een innovatieve outputstrategie en de nieuwste technologiëen, zonder dat ze hun onderliggende systemen moesten vervangen. Voor een grote onderneming als SunCorp is de toegevoegde waarde die ze hiermee realiseren, van onschatbare waarde. Dit contract bewijst dat we een globale speler zijn in de outputindustrie."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Inventive Designers (http://www.inventivedesigners.com) Inventive Designers bouwt softwareoplossingen die bedrijven toelaat om op een gepersonaliseerde manier met hun klanten te communiceren via verschillende kanalen, zoals internet, print, e-mail, fax, en meer. De oplossingen zijn gebaseerd op open standaarden en zijn door hun platform onafhankelijkheid inzetbaar in eender welke IT-omgeving. Inventive Designers, opgericht in 1994, is actief op 6 continenten in meer dan 30 landen en 30 VS-staten. Inventive Designers heeft zijn hoofdzetel in Antwerpen. De meer dan 650 klanten - goed voor meer dan 55.000 eindgebruikers - worden ondersteund door een wereldwijd netwerk van resellers en partners. Onder zijn klanten rekent Inventive Designers namen als Dexia (B), Porsche (D), Total (FR), Winterthur (B), Securitas (B), US Postal (US), Nike (Europe), SunCorp (AUS),Siemens (D) en Staples (B). Inventive Designers is een actief lid van AIIM, XPlor International, het AFP Color Consortium en neemt deel aan meerdere XML werkgroepen van het World Wide Web Consortium (W3C), de internationale organisatie die open IT-standaarden ontwikkelt en bepaalt. Het bedrijf heeft ook een langetermijnrelatie opgebouwd met IBM-ontwikkelingslabs en ?onderzoeksgroepen in Rochester, Minnesota (USA). Inventive Designers won al verschillende nationale en internationale onderscheidingen, waaronder die van Trends Business Gazelle (2003 en 2005), 'Best Performer' bij de Leeuw van de Export (2003), Springbok 2003, All Star Developer (IBM) en de 2005 Platinum European Seal of Excellence op CeBIT. Inventive Designers, Joke Dehond, Bestuurder, T: +32 38 21 01 70, E: joke_dehond@inventivedesigners.com
Perscontact
Newsengine PR, Jo De Brabandere, T: +32 32 60 96 49, E: johan.debrabandere@newsenginepr.com
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:ID0006-3BE95A