European Union



IP/06/54

Brussel, 19 januari 2006

Europese commissie in Nederland heeft nieuwe directeur

Ludolf van Hasselt is per 16 januari 2006 door de Europese Commissie benoemd als directeur van de Vertegenwoordiging in Nederland. Van Hasselt volgt Nico Wegter op die vorig jaar met pensioen ging.

De Europese Commissie heeft in iedere lidstaat één of meer vertegenwoordigingen. De Vertegenwoordiging in Nederland is gevestigd in Den Haag, Korte Vijverberg 5.

De taak van de Vertegenwoordiging is het informeren van de Nederlandse burger over de werking en het beleid van de Europese Unie.

Daarnaast fungeert de Vertegenwoordiging als contactpunt voor de media in Nederland en rapporteert zij aan de Europese Commissie over gebeurtenissen in Nederland die van belang kunnen zijn voor de Commissie.

Tot op heden was de Nederlander Van Hasselt (49) afdelingshoofd bij het directoraat-generaal Vervoer en Energie in Brussel. Hij hield zich daar bezig met het luchtvaartbeleid. Daarvoor was Van Hasselt Permanent Vertegenwoordiger van Nederland in de Raad van de Internationale Burgerluchtvaart Organisatie. Hij heeft ook gewerkt bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat en bij de VN vluchtelingenorganisatie UNHCR.