Universiteit van Tilburg

Jean Vroomen hoogleraar Psychologische Functieleer

Benoeming aan de Universiteit van Tilburg

Universitair hoofddocent Jean Vroomen is per 1 januari 2006 benoemd tot hoogleraar Psychologische Functieleer aan de Universiteit van Tilburg. Vroomen onderzoekt hoe de verschillende zintuigen (de ogen, oren en het gevoel) samenwerken om de omgeving goed te kunnen waarnemen.

Dr. J.H.M. (Jean) Vroomen (1961, Kerkrade) studeerde psychologie in Tilburg. In 1992 promoveerde hij cum laude aan de Universiteit van Tilburg op onderzoek naar liplezen. Tevens is hij opgeleid tot docent lichamelijke opvoeding. Sinds zijn promotie is hij als onderzoeker verbonden aan de Tilburgse universiteit, vanaf 1998 als universitair docent en vanaf 2002 als universitair hoofddocent. Vroomen ontving een fellowship van de KNAW in 1992 en in 2002 een Vidi-subidie van NWO. Vroomen onderzoekt hoe de zintuiglijke waarnemingen in onze hersenen verwerkt wordt tot één compleet beeld van de werkelijkheid. Hij bestudeert onder andere hoe gezichtsherkenning, spraakherkenning en liplezen geschieden. Hierbij maakt hij ook gebruik van de technieken om hersenactiviteit te meten.

Noot voor de pers
Meer informatie over professor Jean Vroomen is te vinden op http://spitswww.uvt.nl/~vroomen/. Hij is bereikbaar via: tel: 013 466 2394; e-mail: j.vroomen@uvt.nl. Persberichten van de UvT staan ook op internet: www.uvt.nl/persberichten/.

UvT Persbericht