Ingezonden persbericht


Persbericht

Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF) kiest ZyLAB voor geavanceerde text-mining- en records management-oplossingen

ZyLAB wint Europese tender om OLAF te voorzien van complete meertalige toepassing

voor text-mining en records management

Amsterdam, 19 januari 2006 - - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, heeft een contract gesloten met het Europees Bureau voor Fraudebestrijding OLAF. ZyLAB wordt de exclusieve leverancier van meertalige text-mining- en records management-technologieën voor OLAF.

OLAF zocht een volledig geïntegreerde records management applicatie (RMA) en de mogelijkheid geavanceerde linguïstische analyses uit te voeren voor elektronische documenten (text-mining). De nieuwe oplossing van ZyLAB voldoet ruimschoots aan de eisen van OLAF doordat het de organisatie in staat stelt geavanceerde onderzoekstechnieken toe te passen, zoals full-text zoeken; herkenning van 'named entities'; handmatig, semi-automatisch en automatisch creëren van taxonomieën; document clustering; informatie-extractie; en visualisering van documenteigenschappen, clusters en geëxtraheerde eenheden en feiten.

Op basis van technologie van Inxight Software en eigen technologie zal ZyLAB een complete softwareoplossing voor OLAF implementeren die volledige ondersteuning biedt voor een brede reeks talen, zoals Grieks, Hongaars, Pools, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Fins, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans, Zweeds en Russisch.

Deze oplossing maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie voor grootschalige onderzoeken naar fraude en criminaliteit zonder daarbij de Europese wetten voor privacy en databescherming te compromitteren.

Over OLAF

Het Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF) heeft als taak het beschermen van de financiële belangen van de Europese Gemeenschap. Teneinde deze actie te intensiveren hebben de communautaire instellingen in 1999 OLAF (Frans acroniem voor Europees Bureau voor fraudebestrijding) opgericht. Zij hebben eveneens ervoor gezorgd dat OLAF bij het verrichten van zijn onderzoeken volledig onafhankelijk kan optreden. OLAF heeft als doel fraude, corruptie en andere onregelmatige activiteiten, inclusief wanbeheer binnen de Europese Instellingen, te bestrijden. OLAF volbrengt zijn opdracht door middel van intern en extern onderzoek dat in volledige onafhankelijkheid wordt verricht. Het zorgt ook voor nauwe en regelmatige samenwerking tussen de bevoegde autoriteiten van de lidstaten om hun activiteiten te coördineren. OLAF verstrekt de lidstaten de nodige steun en technische knowhow om hen te helpen bij hun fraudebestrijdingsactiviteiten. Het draagt bij tot het opzetten van de fraudebestrijdingsstrategie van de Europese Unie en neemt initiatieven om de betrokken wetgeving te verbeteren. De activiteiten van OLAF vinden op integere, onpartijdige en professionele wijze plaats, en daarbij worden te allen tijde de rechten en vrijheden van de individuele personen geëerbiedigd en wordt ervoor gezorgd dat een en ander volledig met de wetgeving verenigbaar is.

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Information Access Solutions die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht