Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos in leiderskwadrant in onderzoeksrapport over Business Intelligence-platformen

Positie in leiderskwadrant voor CPM-suites én voor Business Intelligence-platformen op basis van complete visie en uitvoerbaarheid

NIEUWEGEIN, 19 januari 2006 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Corporate Performance Management (CPM), staat zowel in het leiderskwadrant van Gartner's nieuwe Business Intelligence Platforms Magic Quadrant als in het recent verschenen Corporate Performance Management Suites Magic Quadrant. Gartner beoordeelt leveranciers op hun visie; hoe compleet en uitvoerbaar deze is.

Gartner omschrijft "leiders" als "aanbieders die goed presteren, een duidelijke visie op de markt hebben en zich voortdurend ontwikkelen om hun leidende positie te behouden". Business Intelligence is volgens de definitie van Gartner "de toegang tot en het analyseren van kwantitatieve informatiebronnen voor inzichten die de besluitvorming ondersteunen." BI-platformen stellen gebruikers en ontwikkelaars in staat om BI-applicaties te maken. Gartner verdeelt de 20 functies van een BI-platform in drie categorieën: ontwikkeling en integratie, informatieverspreiding en analyse.

Het volledige Magic Quadrant-rapport staat op http://www.cognos.com/news/analyst_reviews.html.

Cognos 8 BI biedt baanbrekende functionaliteit waarmee beslissers op ieder niveau eenduidig en betrouwbaar inzicht hebben in alle bedrijfsinformatie om de prestaties beter te kunnen sturen. Cognos 8 BI is een compleet, flexibel product dat zich eenvoudig laat integreren binnen de bestaande infrastructuur met verschillende systemen en databronnen. De versimpelde BI-omgeving vergroot de acceptatie door gebruikers, verbetert de besluitvorming en biedt een solide basis voor BI op afdelings- en bedrijfsniveau.

"Het is enorm waardevol dat Cognos 8 BI scorecarding, rapportage en analyse integreert in één product. Daarmee zijn we in staat de zaken anders aan te pakken", zegt Louis Barton, Director Data Warehousing & Business Intelligence van de Frost Bank. "Met de geavanceerde analysefunctionaliteit van Cognos hebben we inzicht in het gedrag van onze klanten, ontdekken we nieuwe omzetkansen en nemen we beslissingen op basis van de laatste informatie."

"Cognos 8 BI is opnieuw een innovatie van Cognos. Deze oplossing biedt complete functionaliteit voor rapportage, analyse, scorecarding, dashboarding, query en meer - alles gebaseerd op één architectuur", zegt Rob Ashe, President en CEO van Cognos. "Onze plaats in het leiderskwadrant bevestigt dat onze klanten profiteren van onze 16 jaar ervaring en leiderschap in Business Intelligence. Het benadrukt dat we als geen ander in staat zijn om met de door ons geboden functionaliteit bedrijfsprocessen te ondersteunen, BI-initiatieven te standaardiseren en de prestaties beter te sturen."

Vooraanstaande analisten positioneren Cognos steeds weer als een leidende partij op het gebied van Business Intelligence en Performance Management. Bijvoorbeeld in het recent verschenen Gartner Performance Management Suites Magic Quadrant. Deze rapporten zijn beschikbaar via http://www.cognos.com/news/analyst_reviews.html.

Bron: Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms, 1Q06, Kurt Schlegel, Bill Hostmann, Andreas Bitterer, Betsy Burton, 9 januari 2006, ID-nummer: G00136660.

Over het Magic Quadrant

Het copyright voor het Magic Quadrant van december 2005 berust bij Gartner Inc. Voor het gebruik is toestemming verleend. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt tijdens en voor een bepaalde periode. Deze toont Gartner's analyse van de prestaties van bepaalde leveranciers ten opzichte van door Gartner gedefinieerde criteria voor de betreffende markt. Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst in het Magic Quadrant aan en adviseert technologiegebruikers niet om alleen voor leveranciers te kiezen die in "leiders"kwadrant staan. Het Magic Quadrant is slechts bedoeld als onderzoekhulpmiddel en niet als specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst iedere garantie, expliciet of impliciet, af met betrekking tot dit onderzoek. Dit geldt ook voor iedere garantie ten aanzien van beschikbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in Business Intelligence en Corporate Performance Management, levert software en diensten die bedrijven helpen hun prestaties te verbeteren, te volgen en te begrijpen.

Cognos biedt concurrentievoordeel op een heel nieuw niveau, met Corporate Performance Management (CPM) op basis van een strategische en bedrijfsbrede toepassing van BI. Onze geïntegreerde CPM-oplossing stelt klanten in staat de prestaties te verbeteren met planning, de prestaties te volgen met scorecarding en de prestaties te begrijpen met Business Intelligence.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 23.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' oplossingen en diensten voor bedrijfsbrede Business Intelligence en Performance Management zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.