Brunel International


Brunel in gesprek over omvangrijk Australisch arbeidsmarktproject

Amsterdam, 19 januari 2006

Brunel Energy, onderdeel van Brunel International, is in gesprek met verschillende partijen, waar onder de Australische vakbonden, over de ontwikkeling van een programma dat een oplossing moet bieden voor het kritische tekort aan vakbekwaam technisch personeel in Australië. Uitgangspunt van het programma is dat lokaal arbeidspotentieel waar mogelijk wordt ingezet.

In het concept programma staan twee aspecten centraal. Het tekort aan deskundig technisch personeel in de olie-, gas- en engineeringindustrie zal op korte termijn worden ingevuld door gebruik te maken van het wereldwijde recruitment netwerk van Brunel. Tegelijkertijd echter zullen de mogelijkheden voor Australische arbeidskrachten worden verruimd door een omvangrijke investering in opleiding en loopbaanbegeleiding.

Het programma bevindt zich op dit moment nog in de eerste planningsfase waarbij naast de vakbonden ook werkgevers- en werknemersorganisaties betrokken zijn. Voor de realisatie van het voorgenomen programma is draagvlak bij deze partijen van doorslaggevend belang.

De voorbereidingen van het programma worden gecoördineerd vanuit het Brunel kantoor in Perth, onderdeel van het wereldwijde netwerk van Brunel en gespecialiseerd in (project)detachering en recruitment van vakbekwaam technisch personeel, met name voor de sectoren onshore en offshore olie & gas, petrochemie, energie en zware engineering.

De directie van Brunel International bevestigt dat hier sprake is van een potentieel omvangrijk project. Tegelijkertijd benadrukt zij met klem dat de onderhandelingen zich nog in een pril stadium bevinden. Er bestaat derhalve geen zekerheid met betrekking tot de uiteindelijke realisatie. Ook ten aanzien van de mogelijke impact op de omzet van 2006 kunnen op dit moment geen mededelingen worden gedaan.

De reden waarom de directie van Brunel International in deze fase melding maakt van de gesprekken is de publiciteit die het project op korte termijn gaat krijgen in de Australische nieuwsmedia