Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis' licentie-inkomsten gestegen met een spectaculaire 41% in de eerste helft van het boekjaar

BPM-leverancier wint marktaandeel, klanten en partners in de laatste zes maanden

Utrecht/Brussel, 19 januari 2006 Cartesis, 's werelds grootste Business Performance Management (BPM)-softwarespecialist, heeft het tweede kwartaal (eindigend op 31 december 2005) van zijn boekjaar afgerond. De leverancier wist de inkomsten uit licenties met maar liefst 41% te verhogen en zowel marktaandeel te winnen, als nieuwe klanten en partners op te tekenen.

"Cartesis heeft als organisatie met veel succes de strategie weten uit te voeren", aldus Didier Benchimol, CEO. "Alleen al in de eerste helft van ons boekjaar hebben we twee overnames voltooid, twee producten succesvol op de markt gebracht, diverse talenten uit de branche aangenomen en meerdere externe consultants en partners aan ons verbonden. Daarbij hebben we uiteraard een enorme omzetgroei gemaakt en kwamen de inkomsten bovendien uit een veelheid aan regio's; de licentie-inkomsten die buiten 'thuismarkt' Frankrijk gegenereerd werden zijn met 174% toegenomen."

Gartner Inc. verwacht dat de markt voor corporate performance management in 2009 een waarde van 900 miljoen dollar vertegenwoordigt, met een jaarlijkse groei van 8.9% (1). Cartesis verwacht dat de groei van zijn marktaandeel ruim vier keer zo groot zal zijn als die van de sector als geheel. In het vorige boekjaar realiseerde Cartesis een toename van de licentie-inkomsten met 34% (43% in USD) en werd daarmee de grootste en snelst groeiende BPM-softwarespecialist ter wereld(2).

Cartesis heeft de groei van de software-inkomsten te danken aan de succesvolle uitrol van ES Magnitude eerder dit jaar en de introductie van twee nieuwe producten - ES Planning en ES Information Delivery - die samen 23% van de totale inkomsten uit licenties vertegenwoordigen in het laatste kwartaal. Door de toevoeging van mogelijkheden voor planning, financiële consolidatie en rapportage, waarbij gedetailleerde informatie bovendien voor iedereen in de organisatie toegankelijk is, nam het belang van Cartesis Extended Suite voor internationale bedrijven verder toe.

Nieuwe implementaties en migratiedeals tijdens de eerste helft van het fiscaal jaar bevestigen het marktsucces van de nieuwe producten. Enkele belangrijke deals waren AGC Automotive Americas, Arcelor, Avesco plc, Bertelsmann, CH2M Hill, Daily Mail & General Trust plc, Delta Lloyd Group, EDF Energies Nouvelles, Informa plc, IVG Holding, RATP, San Paolo IMI, SONEPAR, Tetra Pak, United Services Group en Veolia.

Cartesis heeft ook het partnerprogramma versterkt dankzij de wereldwijde samenwerking met Microsoft. Deze samenwerking werkt als een hefboom voor de SQL 2005 infrastructuur. Bovendien werd het partnerprogramma uitgebreid met internationale partners, resellers en consultants. Tot de nieuwe partners behoren de Beacon Group in Australië en Nieuw Zeeland, Diva in Japan, Paragon Consulting in het Verenigd Koninkrijk, oprichter van het internationale BPM-netwerk en Resources Global Professionals in EMEA en Noord-Amerika.

(1) Market Focus: Corporate Performance Management, Worldwide, 2003-2009. Chad Eschinger. March 4 2005 (2) Gebaseerd op onafhankelijke marktgegevens en analyse uitgevoerd en verzameld door Cartesis

(Aantal woorden: 487 )

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis is de grootste BPM-softwarespecialist in de wereld die bedrijven betrouwbare oplossingen biedt om hun financiële en operationele prestaties te sturen. Cartesis voorziet zijn klanten van controle en inzicht die zij nodig hebben om te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden. Met de recente overname van INEA en AIS Corporations, biedt Cartesis de meest geavanceerde planning- en forecasting-mogelijkheden én information delivery. Welke volledig geïntegreerd zijn, met de beste oplossing voor financiële consolidatie en compliance. Hiermee creëert Cartesis een geïntegreerde benadering van business performance management.

Cartesis is een van de snelst groeiende software bedrijven in de BPM software. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 vertrouwt op Cartesis' krachtige technologie die complexe informatie, processen en mensen samenbrengt in één datamodel, dat snel en consistent over meerdere geografische en business segmenten kan worden toegepast. Het hoofdkantoor van Cartesis is gevestigd in Parijs. Verder heeft het bedrijf en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Tokio en Utrecht. Cartesis heeft ruim 1.300 klanten en een uitgebreid partnernetwerk verspreid over 44 landen wereldwijd. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.nl.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal - Marketing & Communications Manager Benelux: Tel: +31 (0)6 22 361 017
E-mail: avanbaal@cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com