DSM


DSM verkoopt jodiumactiviteiten aan Sociedad Química y Minera de Chile (SQM)


Koninklijke DSM N.V. en Sociedad Química y Minera de Chile S.A. (SQM) hebben vandaag een overeenkomst ondertekend en bekrachtigd voor de verkoop van DSM's businessunit Minera aan SQM. DSM Minera is een businessunit van de businessgroep DSM Fine Chemicals en omvat productiefaciliteiten voor jodium en jodiumderivaten in de Chileense regio Tarapacá, jodiumreserves in de regio's Tarapacá en Antofagasta en verkoopactiviteiten op het gebied van jodium en jodiumderivaten in Europa.

SQM betaalt DSM een overnamesom van USD 72 miljoen, exclusief liquide middelen en vrij van schulden en exclusief een vergoeding voor het operationele werkkapitaal. De overname betreft de gehele businessunit en omvat ook de verwerving van aandelen in de twee juridische entiteiten DSM Minera S.C.M. in Chili en DSM Minera B.V. in Nederland.

Over SQM
SQM is een geïntegreerde producent en distributeur van speciale voedingsstoffen voor planten, jodium, lithium en industriële chemicaliën. SQM maakt bij zijn activiteiten gebruik van hoogwaardige natuurlijke hulpbronnen die de onderneming in staat stellen tegen de laagste kosten te produceren. SQM beschikt over een gespecialiseerd internationaal netwerk voor de verkoop van producten in meer dan 100 landen. De ontwikkelingsstrategie van de onderneming is gericht op het behouden en versterken van SQM's wereldwijd toonaangevende positie in de drie voornaamste activiteitengebieden: speciale plantvoedingsstoffen, jodium en lithium.

Over DSM Minera
DSM Minera maakte deel uit van de businessgroep DSM Fine Chemicals en bestaat uit twee ondernemingen: DSM Minera S.C.M. in Chili en DSM Minera B.V. in Nederland. DSM Minera S.C.M. produceert jodium en jodiumderivaten. De onderneming bezit en exploiteert jodiummijnen en productiefaciliteiten voor jodiumderivaten bij de Chileense stad Iquique. DSM Minera B.V. verkoopt jodium en jodiumderivaten via het wereldwijde verkoopnetwerk van DSM en beheert de productie van jodiumderivaten bij contractproducenten op diverse locaties in Europa. DSM Minera biedt werk aan 120 mensen, exclusief de ca. 300 werknemers bij contractproducenten.

Over DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronicaproducten. De DSM strategie 'Vision 2010 - Building on Strengths' richt zich op versnelde winstgevende en innovatieve groei van DSM's specialties-portfolio. Marktgedreven groei, innovatie en uitbreiding van de activiteiten in opkomende economieën zijn de belangrijkste pijlers onder deze strategie. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

DSM Corporate Communications
Médard Schoenmaeckers
tel. +31 (0) 45 5782035
fax +31 (0) 45 5740680
e-mail media.relations@dsm.com
DSM Investor Relations
Dries Ausems
tel. +31 (0) 45 5782864
fax +31 (0) 45 5782595
e-mail investor.relations@dsm.com


Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van het DSM-management en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staat. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico's en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten. DSM kan dan ook niet garanderen dat zijn verwachtingen zullen uitkomen. Verder wijst DSM elke verplichting om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren af.

Website: http://www.dsm.nl