Siemens

Persbericht

0601.737

Den Haag, donderdag 19 januari 2006

Veni, Vidi, vici, de slider highLight biedt verlichting bij het strijken!

Siemens Consumer Products introduceert een strijkijzer met een ingebouwde spotlight, de slider highLight. Naast de opvallende LED lamp waarmee strijken een hele nieuwe dimensie krijgt, beschikt het stoomstrijkijzer over geavanceerde eigenschappen om het strijken te vergemakkelijken. Vanaf februari 2006 is de slider highLight verkrijgbaar in de winkel.

In 7 van de 10 huishoudens strijken mensen in slecht verlichte ruimtes zoals in een rommel- of strijkkamer of voor de TV. Ook strijken veel mensen s ochtends vroeg als het nog donker is, snel hun overhemd of blouse voor ze naar hun werk gaan. Geen wonder dat vouwen en kreukels over het hoofd worden gezien! De slider highLight biedt nu een simpele maar effectieve innovatie op het gebied van strijken. Door de ingebouwde, krachtige en heldere LED spotlight worden vouwen en kreukels veel beter zichtbaar, waardoor ze eenvoudiger glad te strijken zijn. Zeker bij het strijken van donkere stof is het resultaat opvallend. De lichtglijdende extra krasbestendige inox glissé strijkzool met verschillende stoomrijen stoomt vervolgens de kreukels en vouwen op een effectieve manier glad.

De nieuwe slider highLight beschikt over een aantal krachtige eigenschappen tegen kreukels. De continue stoomdosis van 30g per minuut zorgt voor prima strijkresultaten, terwijl de krachtige stoomstoot van 85g per minuut de kreukels uit bijvoorbeeld denim en linnen eenvoudig weg krijgt. Het apparaat bereikt de juiste temperatuur in enkele seconden door het vermogen van 2400 watt en weegt maar 1,7 kg. De watertank is te vullen tot 300 ml en het snoer is 2,5 meter lang.

Strijken blijft een van de meest irritante klusjes in het huishouden, aldus menig consumentenonderzoek*, maar deze slider highLight biedt verlichting!


*TNS Nipo Strijken grootste ergernis huishoudelijke taken, september 2002

Specificaties TB 11391: slider highLight


· 'Inox glissé'-strijkzool

· Stoomstootvolume: 80g/min., ook verticaal
· Continue stoom: 30 g/min.

· Variabele stoomregeling

· Sprayfunctie

· Royale bedieningsindicatie

· 'Selfclean'-functie

· Lang tuimelsnoer (2,5 m) met kogelgewricht
· Snoeropwindmogelijkheid met snoerklem

· Navulbeker

· Verkoopadviesprijs: 99 euro

Voor meer informatie:
www.siemens.nl/huishouden
Siemens infocentrum: 070-3331234