Gemeente Breda

Breda heeft grote zorg over de procedure rond Moerdijkse Hoek

De gemeente Breda heeft met grote zorg kennis genomen van de gevoerde procedure en onderliggende argumentatie bij het besluit van Gedeputeerde Staten om in dit stadium het plan Port of Brabant als alternatief voor de ontwikkeling Moerdijkse Hoek naar voren te schuiven.

Inhoudelijk zijn er vele kanttekeningen te stellen en voor een dergelijke plotselinge wending in een dossier dat al 15 jaar loopt zou betere afstemming en onderbouwing passen.

Breda sluit hiermee aan bij de verbazing over het besluit dat de ministers van Economische Zaken en VROM vandaag uitspreken in een persbericht

Het besluit van Gedeputeerde Staten zou betekenen dat de ontwikkeling van Moerdijkse Hoek van tafel is. In plaats daarvan komt GS met een plan, mede ontwikkeld door de gemeente Moerdijk, dat stelt dat de beschikbaar veronderstelde ruimte op het Havenschap voor een periode van circa 20 jaar voldoende is. Naast de inhoudelijke twijfels over dit plan biedt de doorlopen procedure alle aanleiding vraagtekens te stellen bij de koers van de provincie. Zonder enige vorm van betrokkenheid wordt eenzijdig tot een fundamentele ommezwaai besloten.

Gedeputeerde Hoes is vanmiddag naar Breda gekomen om een toelichting te gegeven op het besluit aan de burgemeesters van Breda en Bergen op Zoom, wethouder Adank van Economische zaken van Breda, de Voorzitter van de Kamer van Koophandel West-Brabant en de voorzitter van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) die allen de zorg van Breda delen.

De Gedeputeerde heeft toegezegd dat hij bovengenoemd standpunt morgen zal overbrengen in zijn informatieve bespreking met Provinciale Staten over dit onderwerp.

De gemeente wacht dit af en hoopt dat Provinciale Staten haar standpunt bij de definitieve besluitvorming in juni 2006 zal betrekken.

Breda, 19 januari 2006