PERSBERICHT - 2006-01-19

Ondanks moeilijker omstandigheden optimistisch over vooruitzichten

Öger-Groep gaat voor groei in zomer 2006

De Öger Groep is optimistisch voor het nieuwe seizoen 2005/2006. De groep, waarvan de reisorganisaties Öger Tours en Öger Türk Tur deel uitmaken, rekent op een verder groei van het aantal vakantiegangers met 5 tot 10 procent. Dankzij het goede resultaat van vorig jaar, waarin omzet en aantal passagiers met resp. 6 en 5 procent stegen, is de uitgangspositie daarvoor goed.

De ÖGER-Groep sloot het jaar 2004/2005 af met een omzetstijging van 6% en een groei van het aantal passagiers van 5%. Hiermee kan Öger opnieuw terugkijken op een stijging ten opzichte van het voorafgaande jaar. In totaal komt de groep op een passagiersaantal van 1,37 miljoen en een omzet van 677 miljoen.

Uitgangspositie
Öger verschaft zich hiermee een uitstekende uitgangspositie voor het jaar 2005/2006 om zich als grootste Turkije specialist van Europa verder te ontwikkelen. Algemeen directeur van de ÖgerR groep Vural Öger: De huidige econcomische omstandigheden, ontwikkelingen in de wereld als terroristische aanslagen en dreiging hebben mensen onzeker gemaakt. Daarom ben ik extra tevreden met onze positieve omzetontwikkeling.

Optimistisch voor 2006
De huidige boekingstrends en ontwikkelingen onderstrepen de reispotentie van Turkije. Öger rekent dan ook op groepsniveau op een passagiersstijging van 5 tot 10% voor het zomerseizoen 2006. De pakketprijzen zijn ook voor komend seizoen gunstig. Vergeleken met vorig jaar kan Turkije in algemene zin haar prijsniveau handhaven.

Nieuwe brochure
Algemeen directeur Nina Öger van Öger Tours: Onze nieuwe brochure, die de afgelopen dagen bij onze reisbureaupartners is afgeleverd, kenmerkt zich door een brede selectie aan accommodaties. Alle populaire regios, maar ook verrassende bestemmingen als Cappadocië zijn er ruim in vertegenwoordigd. Met keuze van budgetaccommodaties tot zeer luxe, al dat niet met een all inclusive verzorging. De vooral bij gezinnen met kinderen zeer populaire Majesty Hotels door Öger Tours exclusief in Nederland aangeboden zijn een belangrijke troef in het programma.

Compleet
Zij vervolgt: Er zijn ongetwijfeld nóg uitgebreidere Turkijke-programmas in Nederland, maar ik durf te stellen dat ons nieuwe programma zich onderscheidt door hoge kwaliteit en uitermate compleet is.
Öger Tours kent een transparant en eenvoudig prijssysteem met vroegboekkortingen en zeer aantrekkelijke kinderprijzen, onder voorwaarden vanaf 29. De touroperator verzorgt haar Turkije-reizen met gerommeerde Nederlandse en Turkse luchtvaartmaatschappijen.

Noot voor de redactie (