Gemeente Brummen


Integraal veiligheidsbeleid

Tijdens opinierende raad 19 januari 2006

De vergadering van de gemeenteraad op donderdagavond 19 januari 2006 staat geheel in het teken van het integraal veiligheidsbeleid in de gemeente Brummen. De bijeenkomst vindt niet plaats in het gemeentehuis in Brummen, maar het Tjark Riks-gebouw van SWB aan de Derickxkamp 2a in Eerbeek. De vergadering begint om 19.00 uur.

Tijdens de vergadering op 19 januari worden er door de gemeenteraad geen besluiten genomen. Het gaat om een zogenoemde âopiniërende raadsvergaderingâ. Tijdens de vergadering laten de leden van de raad zich informeren door deskundigen en betrokken groeperingen. Zo zijn onder andere de volgende instanties uitgenodigd om hun visie op te benoemen prioriteiten voor het voeren van het veiligheidsbeleid in onze gemeente kenbaar te maken: brandweer, politie, openbaar ministerie, GGD, ondernemers, adviesraden, SWB, jeugd- en jongerenorganisaties en woningcorporaties. Aansluitend aan de informatiefase wil de raad over dit onderwerp een eerste meningsvormend debat voeren.

Beleidsnota als basisdocument

In de afgelopen periode heeft het college van B&W een eerste opzet van een integraal veiligheidsbeleid voorbereid. Deze is de basis voor de opiniërende raadsvergadering van 19 januari. KLik hier voor de beleidsnota:

- beleidnota integrale veiligheid